Κορωνοϊός : Πόσο «υπακούουν» στα νέα μέτρα οι ηλικιωμένοι

Προβληματισμό προκαλεί στους ειδικούς και ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να προστατευθούν οι συμπολίτες μας άνω των 65 ετών, κι αυτό γιατί από τις ιχνηλατήσεις στα περιστατικά μολύνσεων προκύπτει ότι οι περισσότεροι δεν κόλλησαν επειδή έβγαιναν χωρίς προφυλάξεις από το σπίτι αλλά ως επί το πλείστον από άτομα του στενού οικογενειακού τους περιβάλλοντος

Σωτήριος θα είναι, σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο περιορισμός των μετακινήσεων για πολίτες άνω των 65 ετών τόσο για τους ίδιους όσο και για την επιβάρυνση του συστήματος υγείας. Ωστόσο οι απόψεις διίστανται για τη χρησιμότητα ενός τέτοιου μέτρου.

Με γνώμονα την ασφάλεια τόσο των συγγενικών τους προσώπων όσο και τη δική τους υγεία αρκετοί ηλικιωμένοι δηλώνουν έτοιμοι να υπομείνουν ακόμα ένα lockdown.

Αρκετοί είναι αυτοί που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και δεν περιμένουν τα μέτρα της πολιτείας, αλλά ήδη λαμβάνουν μέτρα από μόνοι τους αποφεύγοντας συναναστροφές με συγγενικά τους πρόσωπα αλλά και περιττές μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που παρά τις εκκλήσεις των ειδικών, αρνούνται πεισματικά να συμμορφωθούν και υποστηρίζουν πως ακόμα και με απαγόρευση της πολιτείας δεν πρόκειται να μείνουν σπίτι τους.

Από την κατηγορία των ηλικιωμένων όμως δεν λείπουν και εκείνοι οι συμπολίτες μας, που αναγκάζονται να πραγματοποιούν μόνοι τους τις συναλλαγές τους και ως εκ τούτου πρέπει να βγαίνουν σχεδόν καθημερινά εκτός σπιτιού.

Σε κάθε περίπτωση, εάν τα κρούσματα δεν μειωθούν δραστικά, είναι πλέον ορατό ένα lockdown για την προστασία των ηλικιωμένων.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.