Ο Νίκος Χαρδαλιάς προανήγγειλε ακόμη αυστηρότερους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα μας, καθώς ακόμα και τα τσουχτερά πρόστιμα δεν λειτούργησαν αποτρεπτικά.

Το βράδυ της Πέμπτης αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 62χρονο στη Χαλκιδική, ο οποίος είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού και μάλιστα ανήκει στα κρούσματα των εργαζομένων στο εργοστάσιο τυποποίησης ελιάς.

Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν να κυκλοφορεί ανενόχλητο στην πόλη, βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές των υπολοίπων. Εκτός από τη σύλληψή του, του επιβλήθηκε το πρόστιμο των 5.000 ευρώ.

Εκτεταμένοι έλεγχοι

Οι έλεγχοι της αστυνομίας είναι καθημερινοί και γίνονται ακόμα και στα σπίτια όσων είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα. Έφοδο των αρχών είχαμε σε τέσσερα μπαρ στο Μπατσί της Άνδρου.

Συγκεκριμένα, επτά αστυνομικοί πραγματοποίησαν στη 01:30 τα ξημερώματα ελέγχους και διαπίστωσαν ότι σε τέσσερα καταστήματα υπήρξε συνωστισμός και κόσμος που διασκέδαζες όρθιος σαν να μη συμβαίνει τίποτα.

Επιβλήθηκε και στους τέσσερις επιχειρηματίες πρόστιμο από 3.000 – 7.000 ευρώ και δεκαπενθήμερο λουκέτο.

Εχθές πραγματοποιήθηκαν συνολικά σε όλη την επικράτεια 52.203 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν εννέα παραβάσεις για λειτουργία καταστημάτων μετά τις 00:00 τα μεσάνυχτα.

Στα καταστήματα αυτά επιβλήθηκε λουκέτο για τρεις ημέρες και ο κάθε επιχειρηματίας θα πληρώσει πρόστιμο των 10.000 ευρώ.