Ακάλυπτες άφησαν στην κρίση του κορωνοϊού τις επιχειρήσεις οι Βρετανοί ασφαλιστές

Στα δικαστήρια οδεύει το ζήτημα

Την προσφυγή στη Δικαιοσύνη κατά της Ενωσης Βρετανών Ασφαλιστών μελετά η βρετανική Εποπτική Αρχή (FCA), καθώς αρνούνται να καλύψουν αξιώσεις που σχετίζονται με τη «διακοπή εργασιών» (Business Interruption) πάμπολλων βρετανικών επιχειρήσεων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην Ένωση Βρετανών Ασφαλιστών απέστειλε, εξάλλου, ανοιχτή επιστολή το Covid Claims Group, ένας όμιλος φορέων που διεκδικεί αποζημιώσεις λόγω της πανδημίας. «Η βρετανική ασφαλιστική βιομηχανία απέτυχε να στηρίξει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τη στιγμή που είχαν τη μεγαλύτερη ανάγκη», σημειώνει χαρακτηριστικά το Covid Claims Group. 

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, η άρνηση αξιώσεων διακοπής εργασιών λόγω του COVID-19 «θα οδηγήσει άμεσα στην κατάρρευση χιλιάδων εταιριών που διαφορετικά θα είχαν επιβιώσει από αυτήν την κρίση». Στην επιστολή επισημαίνονται επίσης οι επιπτώσεις της πρακτικής της Ένωσης Βρετανών Ασφαλιστών στην βρετανική οικονομία και την κοινωνία. «Χιλιάδες θέσεις εργασίας θα χαθούν άσκοπα και το βάρος για τους Βρετανούς φορολογούμενους θα αυξηθεί», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Ο φορείς που υπογράφουν την επιστολή κατηγορούν τον βρετανικό ασφαλιστικό κλάδο ότι αποφάσισε να ακολουθήσει μια σκληρή και αδιάλλακτη προσέγγιση όσο αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας. 

Εκτιμούν, τέλος, ότι η προσφυγή στη δικαιοσύνη θα άρει την ασάφεια και την αβεβαιότητα που επικρατεί για τον τρόπο που χειρίστηκε ο ασφαλιστικός κλάδος τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk