Τέλος στην αγωνία για την κυρία Ρηνιώ, τη μοναδική κάτοικο της Κινάρου, η οποία εδώ και τρεις μέρες δεν είχε επικοινωνήσει με τους δικούς της ανθρώπους.

Λίγα λεπτά μετά τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης, η κυρία Ρηνιώ εντοπίστηκε από το πλήρωμα του Super Puma που είχε μεταβεί στην περιοχή γι’ αυτό το σκοπό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μοναδική κάτοικος της Κινάρου, πιθανότατα αντιμετώπιζε κάποια βλάβη στο τηλέφωνό της, μετά την κακοκαιρία που έπληξε την χώρα, με αποτέλεσμα να έχει χαθεί κάθε επικοινωνία μαζί της.

Όσον αφορά στην αποκατάσταση ενδεχομένων βλαβών ηλεκτροδότησης στο νησί, έγινε γνωστό ότι με την καλυτέρευση των συνθηκών θα μεταφερθεί εκεί ανάλογο τεχνικό προσωπικό.

Είναι καλά στην υγεία της

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλήρωμα του Super Puma έδωσε επίσημη αναφορά και αμέσως ενημερώθηκαν οι συγγενείς της ότι είναι καλά στην υγεία της.

Το Super Puma λόγω των θυελλωδών ανέμων δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στο νησί αλλά η κυρία Ρηνιώ τους είπε πως έχει πάθει βλάβη η γεννήτρια και έχει μείνει από ηλεκτρικό ρεύμα.

Επίσης, τους είπε πως οι προμήθειες που έχει επαρκούν για δύο ακόμα ημέρες. Αύριο, Παρασκευή, θα γίνει νέα επιχείρηση του στρατού για να δοθούν προμήθειες και να επισκευαστεί η γεννήτρια.

Ποια είναι η κυρία Ρηνιώ

Η κυρία Ρηνιώ έμαθε να φροντίζει μόνη της τον εαυτό της, καθώς μπορεί να κάνει μέχρι και 20 ημέρες χωρίς να φτάσει το καϊκάκι από την Αμοργό που της μεταφέρει τρόφιμα και ό,τι άλλο χρειάζεται.

Παράλληλα, φροντίζει τα ζώα της, το σπίτι της, αλλά και το μνημείο των τριών πεσόντων ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν τη ζωή τους το 2016.

Η ίδια σε παλαιότερες δηλώσεις της είχε αναφέρει: «Φοβάμαι πως αν κλείσω τα μάτια μου το νησί θα το πάρουν οι Τούρκοι. Ο Ερντογάν άλλωστε κατά το παρελθόν είχε δηλώσει πως η Κίναρος προορίζεται για χώρο λατρείας. Δεν έχω νιώσει ποτέ απειλή. Παρά το γεγονός πως ζω σε ένα μέρος πάνω από το οποίο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη κάνουν συχνά πτήσεις, δεν τρομάζω».

Στις 11 Φεβρουαρίου 2016 ελικόπτερο Agusta Bell 212 Πολεμικού Ναυτικού, στο οποίο επέβαιναν τρεις αξιωματικοί, εξαφανίστηκε από το ραντάρ της φρεγάτας «Νικηφόρος Φωκάς», λίγο μετά τις 2.45 π.μ., στην πλαγιά απόκρημνης περιοχής της Κινάρου. Σε απόσταση 40-50 μέτρων από την κορυφή εντοπίστηκαν τα πρώτα συντρίμμια του ελικοπτέρου.

Στην περιοχή βρέθηκαν οι σοροί του κυβερνήτη υποπλοίαρχου Αναστασίου Τουλίτση, του συγκυβερνήτη υποπλοίαρχου Κωνσταντίνο Πανανά και του χειριστή ραντάρ επιφανείας σημαιοφόρου Ελευθέριου Ευαγγέλου.