Στην περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και κατά πόσο ήταν έτοιμοι να κυβερνήσουν αναφέρθηκε ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης.

Παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη αλλά πρόσθεσε πως  «εκ του αποτελέσματος αποδείξαμε πώς κάναμε αυτά που έπρεπε για τη χώρα».

Ο κ. Σκουρλέτης αναφερόμενος στην κυβέρνηση Σαμαρά, είπε ότι έπεσε κάτω από το βάρος των δικών της προβλημάτων ενώ σχετικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για σχέδιο επιστροφής στη δραχμή τόνισε: «Ο δικός μας χώρος πάντα είχε έναν σταθερό προσανατολισμό μέσα στο πλαίσιο της Ευρώπης. Δεν υπήρχε ποτέ σχέδιο για δραχμή» είπε διαψεύδοντας παράλληλα τις πληροφορίες περί τηλεφωνήματος στον Βλαντιμίρ Πούτιν προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να τυπωθούν δραχμές στη Ρωσία.

Για το 2015 είπε ότι οι καταστάσεις ήταν δύσκολες.  «Υπήρξε μία κυβέρνηση στηριγμένη στη λαϊκή βούληση που τα έβαλε με τα θηρία και κατόρθωσε να εξασφαλίσει τρεις φορές την εμπιστοσύνη του λαού.» Ήμασταν, πρόσθεσε, μία αριστερή δύναμη, μικρή πριν το 2012, ενώ όπως είπε το 2015 είχαμε καταθέσει συγκεκριμένες προγραμματικές προτάσεις.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε ποιος δεν κάνει λάθη. Είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα σε κίνηση και εκφράζει τον χώρο της σύγχρονης αριστεράς.

«Κομανέτσι η κυβέρνηση»

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντάς της «κυβέρνηση Κομανέτσι». Σημείωσε δε, πως  οι πρώην οπαδοί του ΠΑΣΟΚ που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πιο ΣΥΡΙΖΑ κι από τον ίδιο

Όσον αφορά το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, ο κος Σκουρλέτης άσκησε σκληρή κριτική, χαρακτηρίζοντας το «Νομοσχέδιο- Κουρελού» στο οποίο « κάθε άρθρο είναι κι ένα ανεξόφλητο γραμμάτιο.»