Στην εκπομπή One Report μίλησε ο Σωτήρης Σέρμπος, Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, για την τουρκοκουρδική σύρραξη και τις ισορροπίες δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ των πρωταγωνιστών και δευτεραγωνιστών του μαινόμενου πολέμου στα βόρεια συριακά σύνορα.

«Πρόκειται για μια προσπάθεια μια νέας ισορροπίας δυνάμεων μεταξύ των κύριων δρώντων που δραστηριοποιούνται στη χώρα και η Τουρκία είναι μεγάλο κομμάτι αυτής της εξίσωσης», δήλωσε ο κ. Σέρμπος και συμπλήρωσε πως μέσα από αυτήν την υπόθεση «μετά βεβαιότητας ισχυροποιείται ο ρόλος της Ρωσίας».

Πρόκειται ακόμα, για μια «προσπάθεια ενοποίησης ενός γεωγραφικού χάρτη μέχρι το βόρειο Ιράκ, σύμφωνα με τον καθηγητή. Μίλησε ακόμα για τις συμμαχίες που έχουν συναφθεί μεταξύ των εμπλεκόμενων χωρών, αλλά και για τον ISIS, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο κίνδυνος να ξαναζωντανέψει ο ISIS πάντα θα υπάρχει. Η Μέση Ανατολή αποτελούσε ένα γεωπολιτικό εργαστήριο που οι μεγάλες δυνάμεις τσέκαραν η μια την άλλη. Πολλοί θα αναζητήσουν καταφύγιο στη Σαουδική Αραβία για να ανασυνταχθούν».

Αναφέρθηκε στη στάση της Ευρώπης έως τώρα, του μη ρυθμιστή των εξελίξεων, αλλά και στις συνέπειες που μπορεί να έχει η προδοσία των ΗΠΑ εις βάρος των Κούρδων στην Ελλάδα και πώς αξιοποιείται αυτή η προδοσία, ως απώλεια, δηλαδή, της αξιοπιστίας της Αμερικής από τη Ρωσία.

Πηγή: onetv.gr