Τι και αν νωρίτερα οι πληροφορίες ανέφεραν πως βρισκόμαστε «μια ανάσα από την ιστορική συμφωνία» ανάμεσα σε ΕΕ και Βρετανία για το Brexit;

Όπως ολόκληρο το Brexit είναι βασισμένο στην αβεβαιότητα, έτσι και τώρα μπορεί να πλησιάζουμε σε συμφωνία, όμως για μια ακόμα φορά δεν έχουμε λευκό καπνό.

Έτσι, οι νεότερες πληροφορίες που μεταδίδονται από το BBC αναφέρουν πως τουλάχιστον απόψε, Τετάρτη, συμφωνία δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

Κυβερνητική πηγή που επικαλείται το BBC, αναφέρει πως «δεν θα υπάρξει συμφωνία απόψε», την ώρα που οι αξιωματούχοι κι από τις δύο πλευρές εργάζονται για… τις τεχνικές λεπτομέρειες της συμφωνίας στις Βρυξέλλες.

Ηνωμένο Βασίλειο και ΕΕ ήλπιζαν να έχουν βρει κοινό τόπο πριν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Πέμπτης, ενώ πια η Laura Kuenssberg του BBC λέει πως πλέον δεν είναι καν ξεκάθαρο αν θα υπάρξει συμφωνία αυτή την εβδομάδα!

Η ίδια δημοσιογράφος τονίζει πως τα ζητήματα μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου, της ΕΕ και της Ιρλανδίας «πάνω – κάτω λύθηκαν» ωστόσο δεν είναι ακόμη σαφές το κατά πόσο το DUP, η στήριξη του οποίου είναι ζωτικής σημασίας για την επικύρωση της συμφωνίας, δίνει το πράσινο φως.