Σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση «για την προστασία του ελληνορθόδοξου πληθυσμού» καλεί η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος την ερχόμενη Κυριακή.

Στη σχετική ανακοίνωση που δημοσίευσε το Γραφείο επί των Αιρέσεων της μητρόπολης, καλούνται να προσέλθουν οι κάτοικοι του Άργους προκειμένου να ενημερωθούν για τις επικίνδυνες μόδες της εποχής, όπως… η γιόγκα, ο διαλογισμός, οι πιλάτες και άλλες εναλλακτικές πρακτικές.

Η ανακοίνωση αυτή έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια στο διαδίκτυο. Θέση πήρε και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Άργους – Μυκηνών (ΚΕΔΑΜ), η οποιά αναφερόταν, αρχικά, σαν συνδιοργανώτρια της εκδήλωσης.

Με ανακοίνωσή της η ΚΕΔΑΜ αναφέρει:

«Σχετικά με την εκδήλωση με θέμα «Επικίνδυνες Μόδες: Γιόγκα, Διαλογισμός, Πιλάτες, Εναλλακτικές Πρακτικές» που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδας σε συνεργασία με την Πανελληνία Ένωση Γονέων για την προστασία του Ελληνορθόδοξου Πολιτισμού της Οικογένειας και του Ατόμου, διευκρινίζουμε ότι:

Η ΚΕΔΑΜ είναι η αρμόδια υπηρεσία για τη χρήση της αίθουσας τέχνης και πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος και παραχώρησε την αίθουσα για να γίνει η εκδήλωση στις 29 Σεπτεμβρίου, χωρίς η ΚΕΔΑΜ να έχει ουδεμία σχέση με τη συνδιοργάνωση».