Οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών στα Πανεπιστήμια όλης της χώρας αναμένεται να ξεκινήσουν εντός ολίγου καθώς οι βάσεις έχουν ανακοινωθεί επισήμως από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στις 27 Αυγούστου.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση των βάσεων οι πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες καλούνται να μεταβούν στην πόλη της σχολής της επιλογής τους, ώστε να αναζητήσουν την ιδανική φοιτητική τους κατοικία.

Εγγραφές Πρωτοετών 2019

Τα τελευταία χρόνια οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών στα Πανεπιστήμια της χώρας πραγματοποιείται ηλεκτρονικά και επομένως, δεν απαιτείται η παρουσία των φοιτητών για την εγγραφή τους στη σχολές που πέτυχαν.

Το χρονικό περιθώριο που είχε δοθεί το 2018, ήταν από τις 10 έως και τις 18 Σεπτεμβρίου. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος οι εγγραφές των πρωτοετών αναμένεται να πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά, κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη.

Ποιοι εξαιρούνται από την διαδικασία εγγραφής

Από την εν λόγω διαδικασία εγγραφής εξαιρούνται οι φοιτητές των Στρατιωτικών Σχολών, των Ακαδημιών του Εμπορικού Ναυτικού, των Αστυνομικών Σχολών, τις Πυροσβεστικών Ακαδημιών και τις Ανώτερων Σχολών Τουριστικών Επαγγελμάτων Κρήτης και Ρόδου.