Για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί στην Αθήνα ο Ερωτόκριτος του Δημήτρη Μαραμή, στη νέα συναυλιακή προσέγγιση από το μουσικό σύνολο Vamos Ensemble, την Παρασκευή 12 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», συνεχίζοντας ανανεωμένος τη δυναμική του πορεία.

Η μουσική του Ερωτόκριτου του Δημήτρη Μαραμή  ξεκίνησε από θεατρική μουσική το 2011 στο Ακροπόλ, σύγχρονο ελληνικό μιούζικαλ ανάθεση της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ το 2017, φτάνοντας στην πλήρη συναυλιακή του μορφή με τους Vamos Ensemble από την Κρήτη, το 2019.

Το νέο ενορχηστρωτικά και ειδικά διασκευασμένο κρητικό έργο του Δημήτρη Μαραμή από τον Θανάση Παπαθανασίου για το μουσικό σχήμα των Vamos Ensemble, πλαισιώνεται από τους καταξιωμένους ερμηνευτές Θοδωρή Βουτσικάκη (Ερωτόκριτος), Ελένη Δημοπούλου (Αρετούσα), Ιωάννα Φόρτη (Παραμάνα), Gautier Βελισσάρη (Πολύδωρος) και Κωστή Μαυρογένη (Ρήγας).

Μετά την μεγάλη επιτυχία που είχε η πρεμιέρα του Ερωτόκριτου με τους Vamos Ensemble στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» τον Μάΐο στα Χανιά, το έργο ξαναζητήθηκε να παιχτεί σε απόσταση ενός μήνα μόνο, στην Ανατολική Τάφρο Χανίων.

H µουσική σύνθεση του Ερωτόκριτου από τον Δηµήτρη Μαραµή απέσπασε θετικές κριτικές κι ενθουσίασε το κοινό, όπου κι αν το παρακολούθησε σε ολόκληρη τη χώρα, είτε στη σκηνική, είτε στη συναυλιακή του εκδοχή.

Οι Vamos Ensemble είναι ένα μουσικό σύνολο με όψη και σύνθεση μικρής συμφωνικής ορχήστρας που αποτελείται από δεκαέξι μουσικούς οι οποίοι κατοικούν στην Κρήτη. Πρωτοεμφανίστηκαν πριν από πέντε χρόνια και έχουν σαν ορμητήριο το χωριό του Βάμου στα Χανιά. Ερμηνεύουν μουσικές του κόσμου, δοσμένες με τη γνησιότητα και τον αυθορμητισμό των ιδιαίτερων και σύγχρονων ενορχηστρώσεων τους, δημιουργώντας ένα μοναδικά δικό τους χαρακτηριστικό ήχο.

Η παράσταση πραγµατοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Φεστιβάλ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΒΡΑΧΩΝ | Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019 | Ώρα έναρξης 21:30 | Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:15.

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό εισιτήριο:13 ευρώ προπώληση | 15 ευρώ ταμείο

Φοιτητικό, μαθητικό, ανέργων: 10 ευρώ προπώληση | 12 ευρώ ταμείο

Ειδικές τιμές για Συλλόγους.

Προπώληση στα Public και στην Πανεπιστημίου 39,

ηλεκτρονικά στην ticketsevices.gr, τηλ. 210 7234567

https://www.ticketservices.gr/event/erotokritos-athina-theatro-vraxon/?lang=el