Στο ρόλο που αναμένεται να παίξει το ΚΙΝΑΛ από την 8η Ιουλίου αναφέρθηκε μέσα από την εκπομπή One Direct ο υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα, Ανδρέας Λοβέρδος.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, οι πληροφορίες για το ποσοστό του Κινήματος Αλλαγής στις εθνικές κάλπες είναι αντιφατικές, μιας και από τη μια υπάρχουν ενδείξεις για δυστοκία στα ποσοστά, ενώ από την άλλη υπάρχουν θετικές ενδείξεις ακόμα και για αύξηση ποσοστού, σε σύγκριση με αυτό των ευρωεκλογών.

Μιλώντας, δε, για την επόμενη των εκλογών, υπογράμμισε πως το ΚΙΝΑΛ με αίσθηση ευθύνης, «θα ψηφίσουμε την αλλαγή του εκλογικού νόμου, θα ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα συμμετάσχουμε ολόπλευρα στην αναθεώρηση του Συντάγματος».

Αναφερθείς στον Αλέξη Τσίπρα τόνισε πως «έκανε το λάθος να μην κάνει εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές μαζί» και τώρα πλήττεται «από το ρεύμα του νικητή». Μάλιστα, προχώρησε στην πρόβλεψη ότι η διαφορά από τις 9 μονάδες θα φτάσει έως και τις 13. Από την άλλη πλευρά, μιλώντας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού τον χαρακτήρισε «καθαρό νικητή», τόνισε ότι ήταν «ύπουλο» που είπε για νέες εκλογές στις 15 Αυγούστου, σε περίπτωση που δεν πάρει την αυτοδυναμία η Νέα Δημοκρατία. «Δεν έπρεπε να το κάνει» κατέληξε.

Σχετικά με την υπουργοποίηση βουλευτών του ΚΙΝΑΛ στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, κατέστησε σαφές ότι «δεν υπάρχει περίπτωση δικός μας εκλεγμένος βουλευτής να πάει στον Μητσοτάκη», ωστόσο διευκρίνισε ότι «την επόμενη μέρα το ΚΙΝΑΛ θα είναι χρήσιμο».

Κληθείς να σχολιάσει το άσυλο, το οποίο έχει δεσμευτεί να καταργήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το οποίο ζήτησαν σήμερα να καταργηθεί οι Ελένη Αρβελέρ, Θάνος Βερέμης, Μαριέττα Γιαννάκου, Άννα Διαμαντοπούλου και Νικηφόρος Διαμαντούρος, απάντησε πως «δεν φτάνει να καταργήσεις το άσυλο, πρέπει και η αστυνομία να βοηθήσει».

«Πρέπει να καταργηθεί το άσυλο. Το οποίο είχε καταργηθεί από τον νόμο Διαμαντοπούλου, που είχε ψηφίσει και η ΝΔ. Όταν χρειάστηκε να το εφαρμόσω κατάλαβα ότι δεν χρειάζεται μόνο να καταργηθεί το άσυλο, πρέπει να προσαρμοστεί και η αστυνομία» είπε στο πλαίσιο αυτό.

Τέλος, μιλώντας για τη φυγή του Ευάγγελου Βενιζέλου κατέστησε σαφές πως «δεν ήταν η γραμμή πλεύσης η αιτία φυγής του».

Πηγή: onetv.gr