Εορταστική αναστάτωση στην ΕΛΑΣ για την μη καταβολή αναδρομικών σε 6000 αστυνομικούς

Απειλές κινητοποιήσεων στο Μεγαρο Μαξίμου αλλά και στην λεωφόρο Κατεχάκη

Το ενδεχόμενο να υπάρξουν κινητοποιήσεις χιλιάδων αστυνομικών –φρουρών στην λεωφόρο Κατεχάκη αλλά και στο Μεγαρο Μαξίμου εξετάζει το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Αττικής της ΕΛΑΣ ύστερα από την διαπίστωση ότι δεν θα δοθούν αναδρομικά σε 6000 αστυνομικούς. Με επίκληση ότι υπήρχαν γι αυτούς προγενέστερες «ευνοικές» οικονομικές ρυθμίσεις που εξαυλώνουν τα αναδρομικά που έπρεπε να λάβουν.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Πρόεδρος του Σωματείου κ Βασίλης Ντούμας σχετικά με τον αιφνιδιασμό και την παραπλάνηση των αστυνομικών «τις τελευταίες ημέρες «εισπράττουμε» και κεφαλαιοποιούμε την πολυδιαφημισμένη επιστροφή των αναδρομικών κατόπιν αποφάσεων του Συμβουλίου Επικρατείας μόνο που η επωδός της επιστροφής των περικεκομμένων μισθών αποδείχθηκε πομφόλυγες για πάνω από 6.000 Ειδικούς Φρουρούς και Αστυνομικούς προερχόμενους από αυτούς μαζί με τις οικογένειες τους ! Την 19 Νοεμβρίου το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α το Σωματείο μας συναντήθηκε με την πολιτική και φυσική ηγεσία στην λεωφόρο Κατεχάκη. Στην σύσκεψη αυτή ενημερωθήκαμε από τους παριστάμενους ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα περίπου 2.000 συνάδελφοι και μόνο αυτοί , αντιμετωπίζοντας το ενδεχόμενο να κληθούν να επιστρέψουν ακόμη και χρήματα με μηνιαίες μισθολογικές παρακρατήσεις.Σημειώνουμε ότι την ίδια περίοδο στελέχη της Διαχείρισης Χρηματικού της ΕΛΑΣ ενημέρωναν τηλεφωνικά και «μοίραζαν» χιλιάδες ευρώ στους συναδέλφους, εκτός των δύο τελευταίων σειρών προσλήψεων όπου έβλεπαν επιστροφές . Μάλιστα επίσημη ενημέρωση εκ των παρισταμένων στη σύσκεψη ήθελε όλους τους υπόλοιπους , εκτός των επίμαχων δύο τελευταίων σειρών , να λαμβάνουν θετικές αποδοχές στο σύνολό τους. Την 04 Δεκεμβρίου 2018 το βράδυ δημοσιεύτηκε η απόφαση που περιέγραφε τις προϋποθέσεις χορήγησης των αναδρομικών μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την πληρωμή τους. Έκτοτε τα ίδια στελέχη της Διεύθυνσης Χρηματικού ενημέρωναν για μηδενικές αποδοχές για τις 4η 5η , 6η, και 7η » σειρά πρόσληψης και λίγα χρήματα για το σύνολο της 3ης σειράς πρόσληψης»

Ετσι ο κ Ντούμας συμπληρώνει «σήμερα η ελληνική κοινωνία θα ενημερωθεί ότι το «Δώρο» των αναδρομικών αποτελεί ουτοπία για χιλιάδες αστυνομικούς αλλά κυρίως ότι η ηγεσία τους δεν αξιώνει στοιχειώδους ενημέρωσης.Σήμερα η Κυβέρνηση θα πληροφορηθεί ότι χιλιάδες αστυνομικοί δεν ξέρουν γιατί, αλλά σίγουρα θα κάνουν γιορτές σαν παρίες, σε σχέση με όλο το υπόλοιπο προσωπικό. Σας ενημερώνουμε εκτός των άλλων ότι ελήφθη ομόφωνη απόφαση στην περίπτωση εμμονής της Ηγεσίας στην ίδια στάση να

πραγματοποιηθούν πριν τις γιορτές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας έμπροσθεν του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά και ενώπιων του Πρωθυπουργού, πλησίον του Μεγάρου Μαξίμου. Δεν δεχόμαστε να γίνουμε αποδιοπομπαίοι τράγοι αυτών που μέχρι πρότινος μοίραζαν χιλιάδες ευρώ και χάιδευαν αυτιά ενστόλων»

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.