Ο φρουρός ενός βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας συνελήφθη το Σάββατο στην αλβανική πλευρά των συνόρων επειδή έφερε το υπηρεσιακό του όπλο χωρίς να έχει την απαιτούμενη άδεια.

Ο κ. Γιόγιακας είχε μεταβεί στην Αλβανία για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα και ο φρουρός του συνελήφθη από τις αλβανικές αρχές.

Ο έλληνας αστυνομικός κρατείται στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Σαράντα και τη Δευτέρα οι αλβανικές αρχές θα τον προσαγάγουν στον εισαγγελέα.

Κρατώντας ελληνικές σημαίες συγγενείς και φίλοι βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου στις Βουλιαράτες για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Από χθες το πρωί τα μέτρα ασφαλείας της αλβανικής αστυνομίας ήταν δρακόντεια, είχαν στηθεί μπλόκα στους δρόμους τα οποία διενεργούσαν ελέγχους, ενώ στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς γίνονταν εξονυχιστικοί έλεγχοι σε όσους ήθελαν να φτάσουν στις Βουλιαράτες, μπλοκάροντας έτσι την είσοδο σε δεκάδες οχήματα.

Ακολούθως, οι πολίτες που επέβαιναν σε αυτά προχώρησαν σε διαμαρτυρία, κατά τουριστικών λεωφορείων προερχόμενων από την Αλβανία που ήθελαν να περάσουν σε ελληνικό έδαφος. Για να ηρεμήσουν τα πνεύματα χρειάστηκε η παρέμβαση της ελληνικής αστυνομίας.