Παναττική στάση εργασίας (7π.μ.-11π.μ.) πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με αφορμή την κατάθεση προϋπολογισμού του έτους 2019, όπου σύμφωνα με την Ομοσπονδία «η Δημόσια Υγεία και οι εργαζόμενοι δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας είναι καθηλωμένες στο 5% του ΑΕΠ και το όριο δαπανών των Νοσοκομείων παραμένει καθηλωμένο στο 1,5 δις ευρώ κατ’ έτος, παρότι αυξήθηκε η ζήτηση κατά 30% στα Δημόσια Νοσοκομεία. Ακόμη το 60% του συνόλου του Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού είναι πεπαλαιωμένος και θέλει άμεση αντικατάσταση».

Η Ομοσπονδία εκτιμά ότι το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας «θα περικοπεί ή θα μειωθεί» καθώς «η κυβέρνηση αρνείται να εντάξει στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, τους υπαλλήλους της Δημόσιας Υγείας», ενώ συμπληρώνει τις ελλείψεις προσωπικού, τονίζοντας ότι «αποχώρησαν 25.000 υπάλληλοι τα χρόνια των Μνημονίων» και «το προσωπικό με ελαστικές μορφές απασχόλησης συνεχίζει να βρίσκεται σε ομηρία.

Έριξαν σανό στο υπ. Οικονομικών

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όπου σημειώθηκαν μικροεπεισόδια κατά την προσπάθειά τους να εισέλθουν στο χώρο του υπουργείου.

Παράλληλα, οι συγκεντρωμένοι, έριξαν σανό στην είσοδο του υπουργείου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, υπογραμμίζοντας: «Δεν τρώμε σανό να πιστέψουμε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια».