Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα τόσο στα Εξάρχεια όπως και νωρίτερα  έξω από τη ΓΑΔΑ, μετά την πορεία για τα 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Στα Εξάρχεια άγνωστοι εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ, στην οδό Στουρνάρη, κατά διμοιρίας των ΜΑΤ.

https://www.facebook.com/591147465/videos/10155774888772466/UzpfSTE4NDg4NDgzNDg3NzM5NToyMjY0MzA0MDUzNjAyMTE5/

Στην περιοχή έχουν στηθεί οδοφράγματα, ενώ υπό κατάληψη βρίσκεται και το «κτίριο Αβέρωφ» του Πολυτεχνείου.

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί στις οδούς Τσαμαδού, Τοσίτσα και Στουρνάρη, περιμετρικά του Πολυτεχνείου και απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης για να απομακρύνουν τους ταραξίες, οι οποίοι κατευθύνονται αυτή την ώρα προς την πλατεία Εξαρχείων.

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικητική. Τα χημικά έφταναν έως τη Γ΄Σεπτεμβρίου και την Ομόνοια.

Εντωμεταξύ, οκτώ προσαγωγές έγιναν από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν νωρίτερα μπροστά στο σταθμό του μετρό Αμπελόκηποι στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, κοντά στο κτίριο της ΓΑΔΑ. Οι προασαχθέντες οδηγήθηκαν στην κρατική ασφάλεια.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν το μπλοκ των αναρχικών περνούσε από τη διασταύρωση Πανόρμου και Αλεξάνδρας. Τη στιγμή εκείνη, ομάδα ατόμων επιτέθηκε κατά της αστυνομικής δύναμης μπροστά στο σταθμό του μετρό με πέτρες, καδρόνια και πυροσβεστήρες με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

Νωρίτερα διαδηλωτές έκαψαν την αμερικανική σημαία έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, όπου υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Το απόγευμα, έξω από την αμερικανική πρεσβεία έφτασε η η κεφαλή της πορείας με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, την οποία κρατούσαν μέλη της ΠΑΣΠ. Μόλις έφτασαν, οι φοιτητές έψαλαν τον εθνικό ύμνο, ύψωσαν τα χέρια τους πάνω από τη σημαία, τη δίπλωσαν και στη συνέχεια διαλύθηκαν.