Η Μπάγερν υποδέχτηκε τον Παναθηναϊκό για τη 2η αγωνιστική της Euroleague σε ένα πολύ σκληρό ματς με καμία να μην μπορεί να πάρει προβάδισμα ασφαλείας. Όλα κρίθηκαν στο συγκλονιστικό τέταρτο δεκάλεπτο με τους πράσινους με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε ένα ανελέητο μπρα ντε φερ και τον Λάνγκφορντ να τα βάζει μόνος του με τους Γερμανούς. Οι γηπεδούχοι όμως ήταν καλύτεροι στις  λεπτομέρειες και στη ρουλέτα των βολών, αλλά χρειάστηκε ένα απαράδεκτο για την εμπειρία του Γκιστ λάθος για να πάρουν τη νίκη με 80-79.

Ο Νίχαντ Ντέντοβιτς έκανε πολύ μεγάλο παιχνίδι και οδήγησε τη Μπάγερν Μονάχου στην επικράτηση με 80-79 επί του Παναθηναϊκού για τη 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Ο Βόσνιος φόργουορντ με το παρουσιαστικό που προσομοιάζει με τον Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς σημείωσε 19 πόντους και ήταν εκείνος που έσπρωξε τους Γερμανούς στη μεγάλη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός ήταν άστοχος, είχε πρόβλημα με το ρυθμό του, έκανε εύκολα λάθη και στο τέλος δεν μπόρεσε να διαχειριστεί σωστά τις ειδικές καταστάσεις. Ακόμα και στα 5’’ πριν το τέλος ο Γκιστ έκανε παιδαριώδες λάθος στερώντας τις λιγοστές ελπίδες για την ανατροπή.

Οι Γερμανοί κόντραραν από την αρχή τον Παναθηναϊκό με τον Ντέρικ Ουίλιαμς να δίνει λύσεις τους γηπεδούχους και να προκαλεί προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Ο Πασκουάλ έβλεπε τους παίκτες του νευρικούς, ειδικότερα τον Καλάθη, χωρίς συγκέντρωση και ηρεμία στο παιχνίδι τους με συνέπεια οι πράσινοι να μην μπορούν να βάλουν την αναμέτρηση μέσα στο πλάνο τους.

Μάλιστα βρέθηκαν να χάνουν με 34-28 στο 15’, αλλά η είσοδος του Λεκαβίτσιους και του Παππά βοήθησε τον Παναθηναϊκό να συνέλθει και να αποκτήσει ισορροπία. Έτσι πέρασε μπροστά με 40-36 στο 19’ έχοντας καλές επιδόσεις στην άμυνα, αλλά χωρίς να αποκτά ρυθμό στην επίθεσή του κάνοντας αρκετά λάθη.

Ο Αντετοκούνμπο με τον Παππά έδωσαν λύσεις στην άμυνα και βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να «χτίσει» διαφορά έξι πόντων (56-50 στο 28’) χάρη στις ενέργειες του Καλάθη και του Μήτογλου στην επίθεση. Και πάλι όμως η Μπάγερν αντέδρασε και «ροκάνισε» τη διαφορά με το δεκάλεπτο να τελειώνει 58-56 για τους φιλοξενούμενους.

Οι Γερμανοί με πείσμα και μαχητικότητα έμεναν κολλημένοι πίσω από τον Παναθηναϊκό,  ο οποίος ήταν άστοχος, δεν είχε το εύκολο σουτ και έκανε αρκετά λάθη, κάτι που δεν του επέτρεπε να «κεφαλαιοποιήσει» την καλή του παρουσία στην άμυνα.

Tο παιχνίδι εξελίχθηκε σε θρίλερ στο τέλος με τη Μπάγερν να εκμεταλλεύεται τις κακές επιλογές του Παναθηναϊκού και τα πολλά άστοχα σουτ που επεχείρησε. Με τον Μπάρθελ και τον Λούλιτς προηγήθηκε με 73-68 στο 37’ με τον Παναθηναϊκό να αδυνατεί να βρει λύσεις και στο 1.24 να προηγείται με 76-70.

Ο Λάνγκφορντ μείωσε σε 76-74 στα 43’’ πριν το τέλος και ο Ντέντοβτς στα 37’’ με βολές έκανε το 78-74, ενώ ο Αμερικανός 5’’ αργότερα μείωσε σε 78-77.

Ο Λούλιτς με δίποντο έκανε το 80-77 στα 9’’ και ο Λάνγκφορντ απάντησε (80-79). Ο Μπούκερ αστόχησε στις δυο βολές, αλλά ο Γκιστ στα 5’’ έκανε λάθος πάσα και ο Παναθηναϊκός γνώρισε την ήττα με 80-79.

Από τον Παναθηναϊκό, που δεν ήταν καλός στην επίθεση και το πλήρωσε ακριβά οι Λάνγκφορντ (18π., 2/4 τριπ), Μήτογλου (10π., 4/5 διπ) προσπάθησαν με τους υπόλοιπους να είναι σε κακό βράδυ. Από τη Μπάγερν οι Ντέντοβιτς (19π., 3/6διπ, 2/4 τριπ), Μπάρθελ (12π.) και Μπούκερ (11π. 5/7 διπ) ήταν οι καλύτεροι.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 40-41, 56-58, 80-79

Live Blog Live: Μπάγερν – Παναθηναϊκός