Ρωσικά αεροπλανοφόρα, υποβρύχια και αεροπλάνα «πολιορκούν» την Κύπρο

Όπως έγραψε την Τρίτη ο «Φιλελεύθερος», η Ρωσία έχει δεσμεύσει μέσω της Κυπριακής Δημοκρατίας οκτώ θαλάσσιες περιοχές γύρω από την Κύπρο και εντός του Fir Λευκωσίας για ναυτικές ασκήσεις ακόμα και σε περιοχή μεταξύ των βόρειων ακτών της Κύπρου,

Με 36 ρωσικά πολεμικά πλοία ( που διαθέτουν απίστευτη δύναμη πυρός) των οποίων ηγούνται το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» και το καταδρομικό «Στρατάρχης Ουστίνοφ», όπως και δύο υποβρύχια, αλλά και με 34 πολεμικά αεροπλάνα, διεξάγονται τούτες τις ώρες οι οκτώ παράλληλες ρωσικές αεροναυτικές ασκήσεις γύρω από την Κύπρο, όπως είχε αποκαλύψει « Το Βήμα» και η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» στην Κύπρο.

Λόγω ακριβώς αυτού του… συνωστισμού ισχυρών πολεμικών δυνάμεων στο Fir Λευκωσίας, γειτονικά αεροδρόμια ενημέρωσαν αεροπορικές εταιρείες για την πιθανότητα αλλαγών στις διαδρομές πτήσεων.

Στα πολεμικά αεροσκάφη που συμμετέχουν στις ασκήσεις περιλαμβάνονται βομβαρδιστικά Tu-160, ανθυποβρυχιακά αεροσκάφη Tu-142MK και Il-38, όπως και μαχητικά Su-33 και Su-30SM.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ΤΑΣΣ, ο αρχηγός του ρωσικού ναυτικού, ναύαρχος Βλαδίμηρος Κολοριόφ, έφτασε στη Συρία για να επιθεωρήσει τις κοινές ασκήσεις του ρωσικού ναυτικού, της ναυτικής αεροπορίας και των αεροδιαστημικών δυνάμεων στη Μεσόγειο Θάλασσα.

«Τα γυμνάσια προχωρούν όπως έχει προγραμματιστεί», είπε, προσθέτοντας ότι η άσκηση είναι προσανατολισμένη στη διάνοιξη νέων μεθόδων συνεργασίας δυνάμεων στη θάλασσα.

Όπως έγραψε την Τρίτη ο «Φιλελεύθερος», η Ρωσία έχει δεσμεύσει μέσω της Κυπριακής Δημοκρατίας οκτώ θαλάσσιες περιοχές γύρω από την Κύπρο και εντός του Fir Λευκωσίας για ναυτικές ασκήσεις ακόμα και σε περιοχή μεταξύ των βόρειων ακτών της Κύπρου και της Τουρκίας που έχουν διάρκεια από τη Δευτέρα μέχρι και το Σάββατο.

Προηγουμένως, το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει ότι στις ασκήσεις στη Μεσόγειο, συμμετέχουν πολεμικά πλοία των στόλων της Βαλτικής και Μαύρης Θάλασσας και του στόλου της Κασπίας, καθώς και τα αεροσκάφη μεγάλης εμβέλειας, στρατιωτικών μεταφορών και ναυτικής της αεροπορίας του ναυτικού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk