• Αναζήτηση
 • Πακιστάν: Στις κάλπες για τη Γερουσία

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Οι βουλευτές του Πακιστάν ξεκίνησαν να ψηφίζουν μυστικά για να εκλέξουν γερουσιαστές και να διαμορφώσουν τη σύνθεση της Άνω Βουλής σε μια εκλογική διαδικασία που φαίνεται ότι θα δώσει ώθηση στο κυβερνών κόμμα, το οποίο προσπαθεί να ανακάμψει και να δώσει νέα ώθηση στο πολιτικό μέλλον του πρώην πρωθυπουργού Ναγουάζ Σαρίφ, ο οποίος αποπέμφθηκε τον περασμένο Ιούλιο εν μέσω κατηγοριών για διαφθορά.

  Αν καταφέρει να ελέγξει τη Γερουσία, η ισλαμοσυντηρητική Μουσουλμανική Λίγκα Πακιστάν – Ναουάζ (PML-N), που είναι το κυβερνών κόμμα αναμένεται να αλλάξει το Σύνταγμα της χώρας έτσι ώστε ο πρώην πρωθυπουργός και ιδρυτής του κόμματος να μπορεί να είναι και πάλι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές που θα διεξαχθούν μέσα στη χρονιά.

  Αν και το κυβερνών κόμμα δεν έχει μιλήσει ανοιχτά για την αλλαγή του Συντάγματος, βρίσκεται σε πορεία σύγκρουσης με το δικαστικό σύστημα της χώρας από τον Ιούλιο, όταν το Ανώτατο Δικαστήριο είχε λάβει απόφαση να αποπέμψει την Σαρίφ και να του απαγορεύσει την ανάδειξή του σε δημόσια καθήκοντα για δέκα χρόνια.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk