• Αναζήτηση
 • Κίνα και ΗΠΑ ξεκινούν «κούρσα» για την κατάκτηση του διαστήματος

  Άμεση ήταν η απάντηση από την πλευρά της Κίνας μετά την ανακοίνωση της επιθυμίας των ΗΠΑ να στείλουν αστροναύτες και πάλι στη Σελήνη για πρώτη φορά μετά το 1972, προκειμένου να προετοιμάσουν επανδρωμένη αποστολή στον Αρη.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Άμεση ήταν η απάντηση από την πλευρά της Κίνας μετά την ανακοίνωση της επιθυμίας των ΗΠΑ να στείλουν αστροναύτες και πάλι στη Σελήνη για πρώτη φορά μετά το 1972, προκειμένου να προετοιμάσουν επανδρωμένη αποστολή στον Αρη.

  Συγκεκριμένα, η Κίνα απάντησε την Τρίτη στο σχέδιο των ΗΠΑ να ξεκινήσει και πάλι τις αποστολές στη Σελήνη, λέγοντας ότι είναι πρόθυμη να ενισχύσει τη συνεργασία με τη διεθνή κοινότητα στην ειρηνική χρήση του διαστήματος.

  Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε την Δευτέρα, την πρώτη οδηγία της κυβέρνησής του για τη διαστημική πολιτική, δίνοντας επισήμως την εντολή στη NASA να στείλει και πάλι αστροναύτες στη Σελήνη και τελικά στον Άρη.

  «Η Κίνα χαίρεται να βλέπει χώρες να σημειώνουν πρόοδο στην εξερεύνηση και τη χρήση του διαστήματος για ειρηνικούς σκοπούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Λου Κανγκ.

  Ο Λου δήλωσε ότι η στάση της Κίνας κατά της στρατιωτικοποίηση του διαστήματος είναι σαφής και σταθερή. Η Κίνα ελπίζει τα μέλη της διεθνούς κοινότητας να φθάσουν σε μια συμφωνία, που θα αποτρέπει τη στρατιωτικοποίηση του διαστήματος, πρόσθεσε ο ίδιος.

  Κόσμος