• Αναζήτηση
 • Αυστρία: Έκρηξη με νεκρό και τραυματίες σε σταθμό φυσικού αερίου

  Εκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη εγκατάσταση φυσικού αερίου του Μπάουμγκάρτεν, στην ανατολική Αυστρία. Υπάρχουν πολλοί τραυματίες, έγινε γνωστό από την αστυνομία.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Έκρηξη σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στην εγκατάσταση φυσικού αερίου του Μπάουμγκάρτεν, στην ανατολική Αυστρία. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και 21 τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας στο Twitter, η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο, μετά την έκρηξη που «προκλήθηκε από τεχνικό λάθος».

  Μετά την έκρηξη ακολούθησε πυρκαγιά στις 08:45 (τοπική ώρα) στην εγκατσταση του Μπάουμγκάρτεν, ανατολικά της Βιέννης και κοντά στα σλοβακικά σύνορα.

  Η ροή του ρωσικού φυσικού αερίου μειώθηκε, προκαλώντας αύξηση των τιμών στην Ευρώπη.  Στο σημείο έσπευσαν νωρίτερα 14 πυροσβεστικά οχήματα, 10 ασθενοφόρα και δύο πυροσβέστες.

  Ετήσιας δυναμικότητας 40 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, η εγκατάσταση αυτή εγκαινιάστηκε το 1959 και είναι ένας από τους κυριότερους «κόμβους» φυσικού αερίου στην κεντρική Ευρώπη. Ελέγχεται κατά 51% από τον αυστριακό ενεργειακό όμιλο OMV και τροφοδοτεί κυρίως τη βόρεια Ιταλία και τη νότια Γερμανία.

  Στενά παρακολουθεί την υπόθεση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk