• Αναζήτηση
 • Σύνοδος των χωρών APEC: τέλος στις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές

  Οι ηγέτες της περιφέρειας της Ασίας-Ειρηνικού συμφώνησαν να αντιμετωπίσουν τις «αθέμιτες εμπορικές πρακτικές» και ζήτησαν να καταργηθούν επειγόντως «επιδοτήσεις που στρεβλώνουν την αγορά». Σε κοινή δήλωση, που εκδόθηκε από τις 21 χώρες του φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) μετά τη συνάντησή τους στο Βιετνάμ, καθίσταται φανερή η επιρροή του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Οι ηγέτες της περιφέρειας της Ασίας-Ειρηνικού συμφώνησαν να αντιμετωπίσουν τις «αθέμιτες εμπορικές πρακτικές» και ζήτησαν να καταργηθούν επειγόντως «επιδοτήσεις που στρεβλώνουν την αγορά».

  Σε κοινή δήλωση, που εκδόθηκε από τις 21 χώρες του φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) μετά τη συνάντησή τους στο Βιετνάμ, καθίσταται φανερή η επιρροή του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει δηλώσει πως θα ξαναγράψει εμπορικές συμφωνίες τις οποίες θεωρεί μη ευνοϊκές για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

  «Θα εργαστούμε μαζί για να έχουν περισσότεροι πρόσβαση στο εμπόριο, για να υποστηρίξουμε βελτιωμένες ευκαιρίες πρόσβασης στην αγορά και για να αντιμετωπίσουμε αθέμιτες εμπορικές πρακτικές», αναφέρεται στην κοινή δήλωση.

  «Καλούμε επειγόντως να καταργηθουν επιδοτήσεις που στρεβλώνουν την αγορά και άλλοι τύποι στήριξης από κυβερνήσεις και σχετικές οντότητες».


  Πυρά ενάντια στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου εξαπέλυσε ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, την Παρασκευή, από την βιετναμέζικη πόλη Ντα Νανγκ, από όπου μίλησε. Τόνισε ότι ο νόμος – πλαίσιο λειτουργίας που ορίζει ο Οργανισμός πάσχει αφού τα μέλη του δεν ακολουθούν τους κανόνες. Διαμαρτυρήθηκε για τις «αδικίες» που παρατηρούνται στο εμπόριο λέγοντας ότι οι ΗΠΑ μείωσαν τα εμπόδια και έβαλαν τέλος στο καθεστώς των δασμών, ενώ άλλες χώρες ακολούθησαν διαφορετική πολιτική.

  Ανεβάζοντας τους τόνους, ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν θα ανεχτούν άλλες παρασπονδίες στο εμπόριο. Από την διάσκεψη Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας και Ειρηνικού (APEC), στο Βιετνάμ, διεμήνυσε για άλλη μια φορά ότι τοποθετεί πρώτα στην κυβερνητική του ατζέντα ζητήματα που αφορούν στις ΗΠΑ, ενώ τόνισε πως οι χώρες πρέπει να συμμοφορθούν με το καθεστώς των δίκαιων εμπορικών συναλλαγών.

  Στην διάσκεψη Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας και Ειρηνικού (APEC) συγκεντρώθηκαν 21 οικονομίες από την περιοχή του Ειρηνικού, που ισοδυναμούν με το 60% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk