• Αναζήτηση
 • Ευ.Βενιζέλος: Εθνικός ή κομματικός πατριωτισμός;

  Eίναι ανάγκη η προοδευτική δημοκρατική παράταξη να διεκδικήσει το μεγαλύτερο δυνατό εύρος, δηλαδή το προοδευτικό Κέντρο, τονίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε άρθρο του στα Νέα υπό τον τίτλο «Εθνικός ή κομματικός πατριωτισμός;» με το οποίο τοποθετείται εν όψει των εκλογών για πρόεδρο της Κεντροαριστεράς. «Προϋπόθεση ήταν και είναι να συμφωνήσουμε ότι δεν υπάρχει κομματικός πατριωτισμός διαφορετικός από τον εθνικό πατριωτισμό και τις ιστορικές του προτεραιότητες» σημειώνει.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Ο Ευάγγελος Βενιζέλος με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» υπό τον τίτλο «Εθνικός ή κομματικός πατριωτισμός;» τοποθετείται ενόψει των εκλογών για τον νέο πρόεδρο της Κεντροαριστεράς τονίζοντας ότι είναι ανάγκη η προοδευτική δημοκρατική παράταξη να διεκδικήσει το μεγαλύτερο δυνατό εύρος, δηλαδή το προοδευτικό Κέντρο.

  Ο κ. Βενιζέλος σημειώνει πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα πρέπει να κινηθεί διευρύνοντας το δυνητικό της ακροατήριο. Προσθέτει δε ότι «προϋπόθεση ήταν και είναι να συμφωνήσουμε ότι δεν υπάρχει κομματικός πατριωτισμός διαφορετικός από τον εθνικό πατριωτισμό και τις ιστορικές του προτεραιότητες».

  «Η οργανωτική ενότητα είναι όμως όρος αναγκαίος αλλά όχι επαρκής» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος και προσθέτει για τα επόμενα βήματα μετά την εκλογή αρχηγού ότι «με την ολοκλήρωση αυτής της φάσης της διαδικασίας ελπίζω ότι θα δοθεί η έμφαση που πρέπει στα ουσιαστικά πολιτικά και προγραμματικά ζητήματα. Στα εθνικά, ιστορικά και αξιακά προτάγματα της εποχής μας, που μας οδηγούν σε υπεύθυνες, ευθείες και ολοκληρωμένες απαντήσεις στα επίμονα πρακτικά ερωτήματα για την “Ελλάδα μετά”».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk