• Αναζήτηση
 • ΗΠΑ: Ο Τραμπ χρειάζεται στήριξη στο Κογκρέσο

  Την παραίτηση του Γερουσιαστική Μπομπ Κόρκερ ζήτησε ο πρώην υπεύθυνος στρατηγικής του Λευκού Οίκου Στιβ Μπάνον μετά τα πρόσφατα επεισόδια οξείας φραστικής αντιπαράθεσης μεταξύ εκείνου και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το CNN.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την παραίτηση του Γερουσιαστική Μπομπ Κόρκερ ζήτησε ο πρώην υπεύθυνος στρατηγικής του Λευκού Οίκου Στιβ Μπάνον μετά τα πρόσφατα επεισόδια οξείας φραστικής αντιπαράθεσης μεταξύ εκείνου και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το CNN.

  «Εάν ο Μπομπ Κόρκερ έχει ελάχιστη αξιοπρέπεια θα πρέπει να παραιτηθεί άμεσα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Μπάνον στην διάρκεια συνέντευξης του με τον Σον Χάνιτι στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, την Δευτέρα.

  Οι δηλώσεις ακολούθησαν εμπρηστικά σχόλια τα οποία αντάλλαξαν Τραμπ και Κόρκερ στο Twitter κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ενώ σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «The New York Times -NYT» που δημοσιεύτηκε την Κυριακή, ο Κόρκερ υποστήριξε ότι ο Τραμπ δρα «σαν να βρίσκεται σε τηλεριάλιτι». Ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής από το Τενεσί, που είναι και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας πρόσθεσε επίσης, ότι ο Τραμπ «μπορεί να θέσει την χώρα σε τροχιά για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

  Η τακτική των φραστικών επιθέσεων του Κόρκερ κατά του Τραμπ εκτιμάται ότι δεν θα υιοθετηθεί κι από άλλα μέλη του Κογκρέσου, σύμφωνα με την άποψη στελεχών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, αλλά και με δηλώσεις εξωτερικών συνεργατών τους, στο CNN.

  Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η στάση του Κόρκερ δεν απηχεί αυτά που οι συνάδελφοί του Ρεπουμπλικάνοι έχουν μεταφέρει ιδιωτικά σε συνεργάτες τους, αλλά και χορηγούς του κόμματος κατά τους τελευταίους μήνες.

  Αρκετοί συνεργάτες των μελών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Κογκρέσο που μίλησαν με το CNN, παραδέχθηκαν την βάση αλήθειας της κριτικής που ασκεί ο Κόρκερ, παρά το γεγονός ότι η δημοσιοποίησή της, προκαλεί νέα εμπόδια την ήδη προβληματική νομοθετική απόδοση της κυβέρνησης Τραμπ. Από την άλλη μεριά, δεν αναμένεται ότι η κριτική Κόρκερ θα προκαλέσει κλιμάκωση της ανοιχτής κριτικής που δέχεται ο αμερικανός πρόεδρος.

  Υπό την πίεση που ασκεί η στασιμότητα του νομοθετικού έργου των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο, ο πρόεδρος Τραμπ έχει άμεση ανάγκη από την πολιτική στήριξη του συνόλου των μελών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Η κατάσταση είναι ακόμη πιο δύσκολη στην Γερουσία, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν 52 έναντι 48 εδρών των Δημοκρατικών. Ένταση έχει παρατηρηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και στις σχέσεις μεταξύ του Τραμπ και του Μιτς Μακόνελ ηγέτη της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στην Γερουσία. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο αντρών επιδεινώθηκαν μετά την πολιτική αποτυχία κατάργησης και αντικατάστασης του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας (Obamacare) από την Γερουσία.

  Η κυβέρνηση Τραμπ προετοιμάζεται για τη νομοθετική προώθηση του νομοσχεδίου αναδιοργάνωση της φορολογίας με κύριο χαρακτηριστικό την απλοποίηση του φορολογικού κώδικα, έχοντας ελάχιστο περιθώριο απώλειας ψήφων από τους Ρεπουμπλικάνους, ενώ οι αντιπαραθέσεις σαν αυτή μεταξύ του Τραμπ και του Κόρκερ καθιστούν δυνατό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk