• Αναζήτηση
 • ΕΕ: Εκκληση για διάλογο για να ξεπεραστεί η κρίση στην Καταλωνία

  Την έκκληση της για διάλογο στην Ισπανία προκειμένου να τερματιστεί η κρίση στην Καταλωνία επανέλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεδομένων των ανησυχιών ότι οι περιφερειακές αρχές θα κηρύξουν μονομερώς την ανεξαρτησία της επαρχίας αυτής.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Την έκκληση της για διάλογο στην Ισπανία προκειμένου να τερματιστεί η κρίση στην Καταλωνία επανέλαβε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεδομένων των ανησυχιών ότι οι περιφερειακές αρχές θα κηρύξουν μονομερώς την ανεξαρτησία της επαρχίας αυτής.

  «Έχουμε ζητήσει από όλους τους ενδιαφερόμενους να τερματίσουν το συντομότερο δυνατό την αντιπαράθεση αυτή και να ξεκινήσουν τον διάλογο», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Επιτροπής, απαντώντας στο ερώτημα πώς θα αντιμετωπίσει η Κομισιόν μια ενδεχόμενη κήρυξη της ανεξαρτησίας της Καταλωνίας.

  «Η βία, όπως έχουμε πει, δεν μπορεί ποτέ να αποτελέσει πολιτικό εργαλείο», τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους. «Και έχουμε εκφράσει την εμπιστοσύνη μας στην ικανότητα του πρωθυπουργού Ραχόι (σσ της Ισπανίας) να διαχειριστεί την ευαίσθητη αυτή διαδικασία με πλήρη σεβασμό στο ισπανικό Σύνταγμα και τα βασικά, θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών», πρόσθεσε.

  Κόσμος