• Αναζήτηση
 • Η ΕΕ κόβει την χρηματοδότηση στα ακροδεξιά κόμματα το 2018

  Τα ακροδεξιά κόμματα και think tanks, μεταξύ των οποίων και η Χρυσή Αυγή, δεν θα χρηματοδοτηθούν από την ΕΕ το 2018 σύμφωνα με δημοσίευμα του ευρωπαϊκού ιστότοπου, EUobserver.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Τα ακροδεξιά κόμματα και think tanks, μεταξύ των οποίων και η Χρυσή Αυγή, δεν θα χρηματοδοτηθούν από την ΕΕ το 2018 σύμφωνα με δημοσίευμα του ευρωπαϊκού ιστότοπου, EUobserver.

  Σύμφωνα με, το δημοσίευμα σημειώνει πως έξι ακροδεξιοί πολιτικοί σχηματισμοί και εθνικιστικές πολιτικές ομάδες στην Ευρώπη, που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις δημόσιες χρηματοδοτήσεις, δεν θα λάβουν επιδότηση από την ΕΕ το ερχόμενο έτος. Και αυτό γιατί δεν κατάφεραν να δηλωθούν εγκαίρως ή δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για επιδότηση που έχει θέσει η νέα Αρχή για τα Ευρωπαϊκά Κόμματα και τους Οργανισμούς (Authority for European Political Parties and Foundations).

  Η εν λόγω εποπτική Αρχή ιδρύθηκε περυσι τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να ελέγχει τα κόμματα και τους οργανισμούς που λαμβάνουν ευρωπαϊκή επιδότηση. Μεταξύ αυτών που έχασαν την προθεσμία είναι και η ακροδεξιά εθνικιστική Συμμαχία για Ειρήνη και Ελευθερία (Alliance for Peace and Freedom, APF), μέλη της οποίας είναι πολιτικοί της ελληνικής Χρυσής Αυγής και του γερμανικού NPD. Η Συμμαχία αρνείται την ύπαρξη προθεσμίας μέσω του γγ της και επιμένει ότι «βρίσκεται σε διαδικασία εγγραφής».

  Πολιτική
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Extravagant σκηνικό… Η στάχτη από το πούρο έπεσε ξαφνικά πάνω στο βαρύτιμο χαλί του 18ου αιώνα. Δίπλα ακριβώς στον πίνακα του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk