• Αναζήτηση
 • Γιούνκερ: Η Ευρώπη χρειάζεται μια ισχυρή γερμανική κυβέρνηση

  Η Ευρώπη χρειάζεται μια ισχυρή γερμανική κυβέρνηση «τώρα περισσότερο από ποτέ», η οποία θα μπορεί «να διαμορφώσει ενεργά το μέλλον της ηπείρου» τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ. Ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία θα συμβάλλουν σε αυτόν τον σκοπό.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Η Ευρώπη χρειάζεται μια ισχυρή γερμανική κυβέρνηση «τώρα περισσότερο
  από ποτέ», η οποία θα μπορεί «να διαμορφώσει ενεργά το μέλλον της
  ηπείρου» τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην
  τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, μετά τη νίκη της στις γερμανικές εκλογές.

  Ο
  ίδιος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι
  διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία θα συμβάλλουν
  σε αυτόν τον
  σκοπό.

  Ερωτηθείς σχετικά με την είσοδο στη Μπούντεσταγκ του ευρωσκεπτιστικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία», ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς σημείωσε ότι η Επιτροπή έχει «πίστη στη Δημοκρατία» και ότι ο πρόεδρος Γιούνκερ έχει επανειλημμένως επισημάνει την ανάγκη να αποφευχθεί ο «εφησυχασμός», να υπάρξει «διαχωρισμός μεταξύ αυτών που αμφισβητούν τις πολιτικές μας και αυτών που απλά επιθυμούν την καταστροφή της ΕΕ» και «να δοθούν ικανοποιητικές απαντήσεις στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών, αντιμετωπίζοντας τη ρητορική του λαϊκισμού και εξηγώντας καλύτερα την Ευρώπη».

  Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το κατά πόσο το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών θα επηρεάσει τις προωθούμενες αλλαγές στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη, ο Μ. Σχοινάς ανέφερε ότι η γενικότερη «θετική ανταπόκριση» στην ομιλία του Ζ.Κ. Γιούνκερ για την κατάσταση της Ένωσης «ενθαρρύνει» την Επιτροπή για τα επόμενα βήματα, προσθέτοντας ότι σε αυτήν την ομιλία περιγράφονται λεπτομερώς η κατεύθυνση και ο οδικός χάρτης για την επίτευξη αυτού του σκοπού.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk