• Αναζήτηση
 • Ενισχύεται ο κυκλώνας Ίρμα καθώς προσεγγίζει τη Φλόριντα

  ΤοΒΗΜΑ Team

  O κυκλώνας Ίρμα αναμένεται να ενισχυθεί καθώς απομακρύνεται από την Κούβα κι αναμένεται να παραμείνει ισχυρός καθώς θα προσεγγίζει την Φλόριντα, σύμφωνα με το εθνικό μετεωρολογικό κέντρο προβλέψεων των ΗΠΑ (NHC).

  Ο κυκλώνας Ίρμα με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 260 χιλιομέτρων την ώρα, άρχισε να πλήττει το έδαφος της Κούβας στις 06:00 (ώρα Ελλάδας). Το φαινόμενο μετακινείται κατά 20 χιλιόμετρα την ώρα, διευκρίνισαν οι μετεωρολόγοι του NHC.

  Έχει στοιχίσει ήδη τη ζωή σε 19 ανθρώπους κατά το πέρασμά του από την Καραϊβική, ενώ από το αρχιπέλαγος του Καμαγουέι έφτασε τελικά στην Κούβα, σήμερα, πλήττοντας την πόλη Καϊβαριέν, περίπου 480 χλμ. νοτιοανατολικά του Μαϊάμι της Φλόριντας, σύμφωνα με το NHC.

  Οι αμερικανικές αρχές καλούν περισσότερους από 5,6 εκατομμύρια πολίτες να εκκενώσουν τη Φλόριντα, καθώς αναμένεται να πλήξει την Πολιτεία το πρωί της Κυριακής.

  Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τηλεφώνησε χθες στον ομόλογό του της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν για να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του για «τις ανθρώπινες απώλειες» στα νησιά του Αγίου Βαρθολομαίου και του Αγίου Μαρτίνου από το πλήγμα του κυκλώνα Ίρμα.

  Ο Τραμπ «εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τις καταστροφές και τις ανθρώπινες απώλειες» και προσέφερε την «υποστήριξή του στη γαλλική κυβέρνηση αυτή την τραγική ώρα», αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

  Ο κυκλώνας Ίρμα στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δέκα ανθρώπους, ενώ άλλοι επτά αγνοούνται, στο γαλλικό τμήμα του Αγίου Μαρτίνου, σύμφωνα με έναν ακόμη προσωρινό απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα χθες οι νομαρχιακές αρχές. Ο απολογισμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί. Εξάλλου, άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ολλανδικό τμήμα του νησιού.

  Κόσμος