Την κορυφή της Samsung αγγίζει το σκάνδαλο διαφθοράς στη Ν. Κορέα

Μετά από μία εξοντωτική ανάκριση 22 ωρών, ο επικεφαλής της Samsung έφυγε από το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα στη Νότιο Κορέα για το σκάνδαλο διαφθοράς που απειλεί να ρίξει ακόμη και την πρόεδρο της χώρας, Παρκ Γκουν-Χιέ, και περιμένει να μάθει εάν σε βάρος του θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Η εισαγγελία ερευνά εάν ο όμιλος διοχέτευσε περίπου 25 εκατ. δολ. σε ιδρύματα φίλης της Παρκ, με αντάλλαγμα υποστήριξη σε σχέδιο συγχωνεύσεων.

Μετά από μία εξοντωτική ανάκριση 22 ωρών, ο επικεφαλής της Samsung έφυγε από το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα στη Νότιο Κορέα για το σκάνδαλο διαφθοράς που απειλεί να ρίξει ακόμη και την πρόεδρο της χώρας, Παρκ Γκουν-Χιέ, και περιμένει να μάθει εάν σε βάρος του θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Η εισαγγελία ερευνά εάν ο όμιλος διοχέτευσε περίπου 25 εκατ. δολ. σε ιδρύματα φίλης της Παρκ, με αντάλλαγμα υποστήριξη σε σχέδιο συγχωνεύσεων.

Ο ειδικός εισαγγελέας τελείωσε την Παρασκεύη την ανάκριση του επικεφαλής του ομίλου της Samsung, Τζέι Λι στη Σεούλ. Μέχρι την Κυριακή αναμένεται να αποφασίσει εάν θα εκδώσει ένταλμα σύλληψης.

Ο 48χρονος Λι είχε προηγουμένως θεωρηθεί ύποπτος για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της ψευδορκίας.

Κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας ανάκρισης, ο Λι δεν κοιμήθηκε ενώ του δόθηκε ένα γεύμα αξίας πέντε δολαρίων.

Ο Λι έχει περιουσία 6,2 δισ. δολαρίων και ηγείται του μεγαλύτερου επιχειρηματικού ομίλου της χώρας, ενώ αποχώρησε από το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα στα νότια της Σεούλ, σήμερα το πρωί.

Ο Λι ανακρίθηκε από δύο εισαγγελείς, ενώ δεν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, καθώς επιβιβάστηκε σε αυτοκίνητο που τον περίμενε, έξω από το γραφείο των εισαγγελέων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk