Γερμανός ΥΠΕΞ:Να στελεχωθούν οι ελληνικές Αρχές ασύλου και με ξένους εμπειρογνώμονες

Τη βοήθεια των χωρών της ΕΕ που δεν στέλνουν εμπειρογνώμονες στην Ελλάδα για να βοηθήσουν τις ελληνικές Αρχές σε θέματα ασύλου ζητά με σχετική επιστολή του ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ. «Πολλά κράτη-μέλη στέλνουν σήμερα κανέναν ή μόνο πολύ λίγους ειδικούς. Εδώ υπάρχει ανάγκη για αλλαγή» δηλώνει.

Τη βοήθεια των χωρών της ΕΕ που δεν στέλνουν εμπειρογνώμονες στην Ελλάδα για να βοηθήσουν τις ελληνικές Αρχές σε θέματα ασύλου ζητά με σχετική επιστολή του ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών, όπως γράφει στην κυριακάτικη έκδοσή της η εφημερίδα Die Welt.

Ο Τόμας ντε Μεζιέρ σημειώνει ότι έχει ζητήσει και από τις άλλες χώρες της ΕΕ να σταλούν περισσότεροι ειδικοί σε θέματα ασύλου για να βοηθήσουν τις αρχές στα ελληνικά hotspots.

«Οι πρόσφατες ταραχές στη Μόρια της Λέσβου έχουν δείξει ότι ο υπερπληθυσμός του στρατοπέδου και η διάρκεια της διαδικασίας επιβαρύνει σημαντικά τις συνθήκες διαβίωσης εκείνων που ζητούν προστασία και ενθαρρύνουν τη βία» γράφει ο Ντε Μεζιέρ σε επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Moυζάλα, σημειώνει η Welt am Sonntag.

«Είναι επείγουσα ανάγκη να επιταχυνθεί η διαδικασία. Για αυτό απαιτείται η αύξηση της στελέχωσης των ελληνικών Αρχών ασύλου και από άλλους εμπειρογνώμονες από άλλα κράτη μέλη… Πολλά κράτη-μέλη στέλνουν σήμερα κανέναν ή μόνο πολύ λίγους ειδικούς. Εδώ υπάρχει ανάγκη για αλλαγή» δήλωσε ο ντε Μεζιέρ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk