Ενιαία αγορά χωρίς ελεύθερη μετακίνηση εργαζομένων επιδιώκει η Μέι

Παραμονή στην ενιαία αγορά, χωρίς τήρηση των κανόνων της ελεύθερης μετακίνησης στην ΕΕ επιδιώκει η Τερέζα Μέι. Η βρετανίδα πρωθυπουργός, η οποία θα κληθεί να διαπραγματευτεί τους όρους εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, αναμένεται να βρει απέναντί της τις Βρυξέλλες που έχουν αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Παραμονή στην ενιαία αγορά, χωρίς τήρηση των κανόνων της ελεύθερης μετακίνησης στην ΕΕ επιδιώκει η Τερέζα Μέι.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός, η οποία θα κληθεί να διαπραγματευτεί τους όρους εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, αναμένεται να βρει απέναντί της τις Βρυξέλλες που έχουν αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Συγκεκριμένα, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είπε την Τετάρτη, στη διάρκεια της ομιλίας της με την οποία έκλεισε τις εργασίες του συνεδρίου των Τόρις στο Μπέρμιγχαμ, ότι επιδιώκει να εγγυηθεί για τις επιχειρήσεις «τη μέγιστη ελευθερία εμπορικών συναλλαγών και λειτουργίας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ενιαίας αγοράς».

Έσπευσε, ωστόσο να διευκρινίσει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση «για να εγκαταλείψει και πάλι τον έλεγχο της μετανάστευσης».

Αυτοί οι δύο στόχοι είναι αντιφατικοί για τις Βρυξέλλες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποκλείει το ενδεχόμενο παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ενιαία αγορά, εάν θέσει τέλος στην ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk