Ουγγαρία: Σχεδιάζει να απαγορεύσει τις ποσοστώσεις για το προσφυγικό

Το Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας εξετάζει το ενδεχόμενο αναθεώρησης του Συντάγματος στις 8 Νοεμβρίου ώστε να απορρίψει την υποχρεωτική μετεγκατάσταση προσφύγων μέσω ποσοστώσεων. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος -δύο ημέρες μετά το δημοψήφισμα που κηρύχθηκε άκυρο λόγω μικρής συμμετοχής-, η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ στα μέσα του μηνός.

Το Κοινοβούλιο της Ουγγαρίας εξετάζει το ενδεχόμενο αναθεώρησης του Συντάγματος στις 8 Νοεμβρίου ώστε να απορρίψει την υποχρεωτική μετεγκατάσταση προσφύγων μέσω ποσοστώσεων.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος -δύο ημέρες μετά το δημοψήφισμα που κηρύχθηκε άκυρο λόγω μικρής συμμετοχής-, η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ στα μέσα του μηνός.

Ο Λάγιος Κόσα, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Fidesz, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε διαβεβαίωσε ότι το κόμμα δεν επιδιώκει την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μιλώντας στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν είπε: «Πρέπει να δηλώσουμε με σαφήνεια ότι χωρίς την έγκριση του ουγγρικού κοινοβουλίου οι Βρυξέλλες […] δεν μπορούν να εγκαταστήσουν μετανάστες στην Ουγγαρία. Και πρέπει να δηλώσουμε με σαφήνεια ότι απαγορεύουμε την αναγκαστική μετεγκατάσταση των μεταναστών».

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ούγγρων απέρριψε το σύστημα των ποσοστώσεων που επιβάλλει η ΕΕ στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Ωστόσο, το ποσοστό συμμετοχής ήταν μικρό, με αποτέλεσμα το δημοψήφισμα να κριθεί άκυρο.

Ο Όρμπαν ωστόσο τόνισε ότι μολονότι το δημοψήφισμα δεν είναι νομικά δεσμευτικό, του δίνει μια ισχυρή εντολή να αντιταχθεί στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk