Ερντογάν: Η συμφωνία κινδυνεύει, η ΕΕ δεν τηρεί τις υποσχέσεις της

Τα βέλη προς την Ευρωπαϊκή Ένωση κατέθεσε τη Δευτέρα, για μία ακόμη φορά, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι η Ένωση δεν τήρησε την υπόσχεσή της ούτε για τη χορήγηση των τριών δισ. ευρώ προς την Τουρκία για τη διαχείριση του προσφυγικού. Μερικές ώρες νωρίτερα, ο τούρκος πρόεδρος απειλούσε να τινάξει τη συμφωνία-ορόσημο στον αέρα, εάν η Ένωση δεν τηρήσει τη συμφωνία για την απελευθέρωση της βίζας για τους τούρκους υπηκόους.

Τα βέλη προς την Ευρωπαϊκή Ένωση κατέθεσε τη Δευτέρα, για μία ακόμη φορά, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι η Ένωση δεν τήρησε την υπόσχεσή της ούτε για τη χορήγηση των τριών δισ. ευρώ προς την Τουρκία για τη διαχείριση του προσφυγικού.

Μερικές ώρες νωρίτερα, ο τούρκος πρόεδρος απειλούσε να τινάξει τη συμφωνία-ορόσημο στον αέρα, εάν η Ένωση δεν τηρήσει τη συμφωνία για την απελευθέρωση της βίζας για τους τούρκους υπηκόους.

«Το έτος πλησιάζει στο τέλος του», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια μιας διάσκεψης για την επιστήμη και την τεχνολογία που πραγματοποιείται στην Άγκυρα. «Υπόσχονται αλλά δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους», τόνισε.

Σε μία πύρινη ομιλία του το Σαββατοκύριακο, ο τούρκος πρόεδρος έδωσε το πιο σαφές έως σήμερα μήνυμα ότι η συμφωνία κινδυνεύει να καταρρεύσει εξαιτίας της πολύ αργής προόδου στο ζήτημα των θεωρήσεων.

«Αυτή η στάση είναι μία διαβεβαίωση ότι η ΕΕ δεν επιθυμεί να τηρήσει την υπόσχεση που έδωσε στην Τουρκία», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όσον αφορά το ποσόν των τριών δισ., η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εξηγήσει ότι οι εκταμιεύσεις που προβλέπονται από τη συμφωνία γίνονται βάσει προγραμμάτων και δεν καταβάλλονται ως εφάπαξ ποσό.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk