Την άνοιξη σχεδιάζει η Τερέσα Μέι να αρχίσει τη διαδικασία του Brexit

Kατάργηση του νόμου με τον οποίο η Βρετανία εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κίνηση με την οποία θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το Brexit, δήλωσε ότι σκοπεύει να προτείνει την άνοιξη του 2017 η πρωθυπουργός της χώρας Τερέσα Μέι.

Kατάργηση του νόμου με τον οποίο η Βρετανία εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή
Ένωση, κίνηση με την οποία θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το
Brexit, δήλωσε ότι σκοπεύει να προτείνει την άνοιξη του 2017 η πρωθυπουργός της χώρας Τερέσα Μέι.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Sunday Times, η Μέι αναφέρει πως κατά την ομιλία της βασίλισσας ενώπιον του Κοινοβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο ή τον Μάιο, θα παρουσιάσει νόμο, που θα καταργεί τον Νόμο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων του 1972.

«Αυτό θα σηματοδοτήσει τον πρώτο σταθμό για να γίνει και πάλι το Ηνωμένο Βασίλειο μια κυρίαρχη και ανεξάρτητη χώρα» δήλωσε η Μέι, τονίζοντας πως αυτό θα σημάνει «το τέλος της εξουσίας της ΕΕ στο Ηνωμένο Βασίλειο».

Ο νόμος, πάντως, δεν θα τεθεί σε ισχύ παρά μόνο όταν το Ηνωμένο Βασίλειο έχει πράγματι εγκαταλείψει την ΕΕ, υπογραμμίζει η πρωθυπουργός.

Ωστόσο η Μέι δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επισήμως πότε σκοπεύει να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας, κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για να αρχίσουν οι συνομιλίες για το διαζύγιο ανάμεσα στη χώρα της και τα 27 άλλα μέλη της ΕΕ. Οι συνομιλίες αυτές μπορεί να διαρκέσουν έως δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τη Sunday Times, η πρωθυπουργός αναμένεται να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 μετά τις γερμανικές βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2017.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk