Βρετανία: Υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές για το Brexit, λέει ο υπ.Εμπορίου

Κατά της υπεραπλουστευτικής προσέγγισης σε ό,τι αφορά την αποχώρηση της Βρετανίας από την EE τάχθηκε ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου Λίαμ Φοξ, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές. Τόνισε ότι το γεγονός πως οι συζητήσεις της βρετανικής κυβέρνησης για το Brexit δε γίνονται δημοσίως, δε σημαίνει ότι αυτές δε διεξάγονται.

Κατά της υπεραπλουστευτικής προσέγγισης σε ό,τι αφορά την αποχώρηση της Βρετανίας από την EE τάχθηκε ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου Λίαμ Φοξ, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές.

Τόνισε ότι το γεγονός πως οι συζητήσεις της βρετανικής κυβέρνησης για το Brexit δε γίνονται δημοσίως, δε σημαίνει ότι αυτές δε διεξάγονται. Ο Φοξ διευκρίνισε ότι οι εταιρίες που επενδύουν στη Βρετανία, έχουν διά του νόμου, εξασφαλισμένη σταθερότητα, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα του, παραμένει ο ηγετικός ασφαλής προορισμός για τα διεθνή κεφάλαια, παγκοσμίως.

Ο ίδιος, εξέφρασε επίσης, την άποψη ότι η συνέχιση της ύπαρξης της ΕΕ σε 20 χρόνια από σήμερα, εξαρτάται από τη συμπεριφορά των ανθρώπων που τη διοικούν και λαμβάνουν αποφάσεις.

Ο Φοξ παρατήρησε, επίσης, ότι βλέπει κινήσεις εμπορικού προστατευτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ η προεκλογική συζήτηση για την εκλογή προέδρου στις ΗΠΑ, περιλαμβάνει αισθητά λιγότερα ζητήματα ελεύθερου εμπορίου, σε σύγκριση με το παρελθόν.

Τόνισε επίσης, ότι ο ίδιος επιθυμεί ένα πιο ανοιχτό εμπορικά διεθνές περιβάλλον, με την ουσιαστική συμμετοχή των βρετανικών επιχειρήσεων σε αυτό.

Διευκρίνισε ωστόσο, ότι δε θα είναι αναγκαίο για τη Βρετανία να υποβάλλει εκ νέου αίτηση για τη συμμετοχή της, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk