Βρετανία: Διαχωρίζει τους ισλαμιστές φυλακισμένους από τους υπόλοιπους

Σε ξεχωριστές μονάδες στα σωφρονιστικά ιδρύματα της Βρετανίας πρόκειται να μεταφερθούν όσοι έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα που σχετίζονται με ισλαμικό εξτρεμισμό. Το Λονδίνο προχωρά στο διαχωρισμό διαπιστώνοντας κίνδυνο να ριζοσπαστικοποιηθούν κρατούμενοι για κοινά ποινικά αδικήματα που έχουν μουσουλμανικό υπόβαθρο.

Σε ξεχωριστές μονάδες στα σωφρονιστικά ιδρύματα της Βρετανίας πρόκειται να μεταφερθούν όσοι έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα που σχετίζονται με ισλαμικό εξτρεμισμό.

Το Λονδίνο προχωρά στο διαχωρισμό διαπιστώνοντας κίνδυνο να ριζοσπαστικοποιηθούν κρατούμενοι για κοινά ποινικά αδικήματα που έχουν μουσουλμανικό υπόβαθρο.

Έρευνα της Υπηρεσίας Διαχείρισης Σωφρονιστικών Υπηρεσιών που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα ανέφερε πως «ορισμένες «χαρισματικές» προσωπικότητες» μεταξύ των κρατουμένων μπορεί να συντελέσουν στην ριζοσπαστικοποίηση άλλων φυλακισμένων.

Μέχρι το τέλος Ιουνίου, στις φυλακές Αγγλίας και Ουαλίας βρίσκονταν 12.633 κρατούμενοι μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα.

Ξεχωριστά, από τους συνολικά 147 κρατούμενους σε σχέση με εγκλήματα που άπτονται της τρομοκρατίας, όλοι εκτός δέκα δήλωναν μουσουλμάνοι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Στο Πόρτο – Beverly – Χέλι… Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι λέει ότι αυτό εδώ θα είναι το καλοκαίρι των ολόχρυσων, άκρως εντυπωσιακών πλωτών βασιλείων, των ελικοπτέρων... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk