Απομάκρυνε ο Πούτιν τον έμπιστό του Σεργκέι Ιβάνοφ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έπαυσε αιφνιδιαστικά από τα καθήκοντά του τον Σεργκέι Ιβάνοφ, τον πανίσχυρο επί χρόνια επικεφαλής των υπηρεσιών του Κρεμλίνου, έναν από τους κοντινότερους συνεργάτες του που προερχόταν, όπως και ο ίδιος, από τις τάξεις της KGB. Προσωπάρχης του Κρεμλίνου αναλαμβάνει ο αναπληρωτή του, Αντον Βάινο. Κατά τον Ρώσο πρόεδρο, ο ίδιος ο Ιβάνοφ ζήτησε την αντικατάστασή του.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έπαυσε αιφνιδιαστικά από τα καθήκοντά του τον Σεργκέι Ιβάνοφ, τον πανίσχυρο επί χρόνια επικεφαλής των υπηρεσιών του Κρεμλίνου, έναν από τους κοντινότερους συνεργάτες του που προερχόταν, όπως και ο ίδιος, από τις τάξεις της KGB. Προσωπάρχης του Κρεμλίνου αναλαμβάνει ο αναπληρωτή του, Αντον Βάινο.

Κατά τον Ρώσο πρόεδρο, ο ίδιος ο Ιβάνοφ ζήτησε την αντικατάστασή του και εισηγήθηκε να αναλάβει τη θέση του ο Αντον Βάινο.

Σύμφωνα με διάταγμα που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα από το Κρεμλίνο, ο Σεργκέι Ιβάνοφ τοποθετείται στη θέση του «ειδικού εκπροσώπου του προέδρου για θέματα που συνδέονται με το περιβάλλον και τις μεταφορές».

Με δεύτερο διάταγμα ορίζεται αντικαταστάτης του ο Αντον Βάινο, πρώην διπλωμάτης, 44 ετών, ο οποίος είχε αρχίσει να εργάζεται στο πρωτόκολλο της προεδρίας το 2002 και από την επιστροφή του Πούτιν στο Κρεμλίνο το 2012 κατείχε τη θέση του αναπληρωτή του Σεργκέι Ιβάνοφ.

Η αιφνιδιαστική αυτή ανακοίνωση γίνεται δύο εβδομάδες έπειτα από σειρά διορισμών νέων τοπικών αξιωματούχων, ανακατατάξεις, που σύμφωνα με τους αναλυτές, αποτελούν για την ρωσική ηγεσία αναδιάταξη δυνάμεων πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 18ης Σεπτεμβρίου και, κυρίως, πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2018.

Ο Σεργκέι Ιβάνοφ είχε υπηρετήσει ως πράκτορας της KGB στο Λονδίνο, από όπου και απελάθηκε το 1983, στη Σκανδιναβία και στην Κένυα.

Κατάγεται όπως και ο Πούτιν από την Αγία Πετρούπολη και είχε θεωρηθεί δελφίνος του Ρώσου προέδρου.

Το 2001, μετά την ανάληψη της προεδρίας της Ρωσίας από τον Πούτιν, ανέλαβε το υπουργείο Άμυνας, όπου παρέμεινε επί έξι χρόνια κερδίζοντας σε πολιτική επιρροή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk