Βραζιλία: H Γερουσία στέλνει σε δίκη την Ρούσεφ

Με αρκετά άνετη πλειοψηφία ενέκρινε η Γερουσία της Βραζιλίας να προχωρήσει η δίκη σε βάρος της αποπεμφθείσας Ντίλμα Ρουσέφ, προχωρώντας ένα βήμα στη διαδικασία που μπορεί να καταλήξει σε οριστική της απομάκρυνση από την προεδρία. Η τελική ψηφοφορία στη Γερουσία αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, που θα γίνει μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων.

Με αρκετά άνετη πλειοψηφία ενέκρινε η Γερουσία της Βραζιλίας να προχωρήσει η δίκη σε βάρος της αποπεμφθείσας Ντίλμα Ρουσέφ, προχωρώντας ένα βήμα στη διαδικασία που μπορεί να καταλήξει σε οριστική της απομάκρυνση από την προεδρία.

Η τελική ψηφοφορία στη Γερουσία αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, που θα γίνει μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (τοπική ώρα), η Γερουσία υπερψήφισε με 59 «ναι» έναντι 21 «όχι» στο να δικαστεί η αποπεμφθείσα πρόεδρος. Χρειαζόταν σε αυτή τη φάση απλή πλειοψηφία, η οποία επιτεχύθηκε άνετα, ενώ στη δεύτερη φάση θα χρειαστεί πλειοψηφία δύο τρίτων.

Η Ρούσεφ δεν αντιμετωπίζει κατηγορίες διαφθοράς ούτε κατηγορίες σε σχέση με το σκάνδαλο Petrobras. Οι επικριτές της τής επιρρίπτουν ότι «ξεχείλωσε» τον κρατικό προϋπολογισμό πριν τις εκλογές του 2014 για να διασφαλίσει την υποστήριξη των ψηφοφόρων.

Η ίδια, που έχει αναφέρει ότι τέτοιες πρακτικές είναι πάγιες για εν ενεργεία προέδρους, υποστηρίζει ότι χρησιμοποιήθηκαν ως νομικό πρόσχημα τεχνικές λεπτομέρειες για να στηθεί «πραξικόπημα» σε βάρος της.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk