2.500 πρόσφυγες διασώθηκαν στη Σικελία σε ένα 48ωρο

Το τελευταίο σαρανταοκτάωρο οι δυνάμεις της ιταλικής ακτοφυλακής και της Frontex διέσωσαν 2.500 μετανάστες και πρόσφυγες νότια της Σικελίας, αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Πέντε άτομα έχασαν την ζωή τους από πνιγμό. Υπερπλήρη τα κέντρα φιλοξενίας σε όλη την Ιταλία.

Το τελευταίο σαρανταοκτάωρο οι δυνάμεις της ιταλικής ακτοφυλακής και της Frontex διέσωσαν 2.500 μετανάστες και πρόσφυγες νότια της Σικελίας, αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Πέντε άτομα έχασαν την ζωή τους από πνιγμό, πιθανότατα επειδή έπεσαν στη θάλασσα όταν είδαν να πλησιάζουν τα ταχύπλοα της ιταλικής ακτοφυλακής, τα οποία ήλπιζαν να φτάσουν.

Σε ολόκληρη την Ιταλία, τα κέντρα φιλοξενίας είναι και πάλι υπερπλήρη. Στο Κοριλιάνο της Καλαβρίας ο δήμαρχος ζήτησε την βοήθεια της κεντρικής κυβέρνησης, τονίζοντας ότι δεν είναι πλέον σε θέση να εγγυηθεί τις αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής στους 837 πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν μεταφερθεί στην ευρύτερη περιοχή. Στο Κοριλιάνο βρίσκονται και 53 ασυνόδευτα ανήλικα, τα οποία έφτασαν στην Ιταλία, κυρίως από την υποσαχάρια Αφρική.

Aπό την αρχή του 2016 μέχρι τα τέλη Ιουνίου μεταφέρθηκαν στις ιταλικές ακτές, στο πλαίσιο επιχειρήσεων διάσωσης, 70.222 μετανάστες και αιτούντες άσυλο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk