Μουσουλμάνοι στον καθεδρικό της Ρουέν στη μνήμη του δολοφονημένου ιερέα

Σε «προσευχή ειρήνης» και φόρο τιμής για τον ιερέα Ζακ Αμέλ, που σφαγιάστηκε σε εκκλησία στη γαλλική Νορμανδία από «στρατιώτες της ISIS», προσήλθαν χριστιανοί και μουσουλμάνοι τόσο στον καθεδρικό της ίδιας της Ρουέν όσο και σε καθολικές εκκλησίες στην Ιταλία. Στον Καθεδρικό της Ρουέν έδωσαν το «παρών» εκατό μουσουλμάνοι, ενώ στη Ρώμη τρεις ιμάμηδες «συνέδραμαν» τη θεία λειτουργία σε εκκλησία του Τραστέβερε.

Σε «προσευχή ειρήνης» και φόρο τιμής για τον ιερέα Ζακ Αμέλ, που σφαγιάστηκε σε εκκλησία στη γαλλική Νορμανδία από «στρατιώτες της ISIS», προσήλθαν χριστιανοί και μουσουλμάνοι τόσο στον καθεδρικό της ίδιας της Ρουέν όσο και σε καθολικές εκκλησίες στην Ιταλία.

Στον Καθεδρικό της Ρουέν έδωσαν το «παρών» εκατό μουσουλμάνοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα για «λειτουργία ειρήνης στη μνήμη του πατέρα Αμέλ», όπως μεταδίδει η Monde.

«Σήμερα υποδέχομαστε ιδιαίτερα τους μουσουλμάνους φίλους μας, που εξέφρασαν την επιθυμία να μας επισκεφθούν» ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος της Ρουέν.

H δολοφονία του καθολικού ιερέα είχε προκαλέσει ιδιαίτερο σοκ και στην Ιταλία. Ανάλογες εκδηλώσεις διαθρησκειακής ενότητας απέναντι στο μίσος διοργανώθηκαν την Κυριακή και σε ιταλικές εκκλησίες.

Στη Ρώμη τρεις ιμάμηδες «συνέδραμαν» τη θεία λειτουργία στην Παναγία στο Τραστέβερε, την οποία παρακολούθησαν καθολικοί και μουσουλμάνοι.

Το ίδιο έγινε και σε εκκλησία στο Μιλάνο, όπου, όπως ανέφερε σύμφωνα με το ιταλικό Ansa ο επικεφαλής της τοπικής μουσουλμανικής κοινότητας, «η μουσουλμανική συμμετοχή συνιστά δήλωση ιερής συγκοινωνίας, ένα σημάδι πνευματικής εγγύτητας στη χριστιανική κοινότητα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk