Διαλύει τις ακαδημίες πολέμου ο Ερντογάν, ιδρύει στη θέση του πανεπιστήμιο

Με απόφαση Ερντογάν κλείνουν οι ακαδημίες πολέμου και ανοίγει Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας. Παράλληλα, ο τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι οι επικεφαλής των τριών κλάδων του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων (στρατού, ναυτικού και αεροπορίας) θα υπάγονται στον υπουργό Άμυνας, σε μία κίνηση που έχει ως στόχο να θέσει πλήρως υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης τον στρατό.

Με απόφαση Ερντογάν κλείνουν οι ακαδημίες πολέμου και ανοίγει Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας.

Στο Πανεπιστήμιο αυτό θα υπαχθούν οι σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων.

Καταργεί, επίσης, όλα τα στρατιωτικά λύκεια της χώρας και στα τμήματα του Πανεπιστημίου θα γίνονται δεκτοί απόφοιτοι όλων των λυκείων της χώρας (γενικά και επαγγελματικά).

Παράλληλα, ο τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι οι επικεφαλής των τριών κλάδων του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων (στρατού, ναυτικού και αεροπορίας) θα υπάγονται στον υπουργό Άμυνας, σε μία κίνηση που έχει ως στόχο να θέσει πλήρως υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης τον στρατό.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα είχε ανακοινωθεί ότι η Χωροφυλακή και η Ακτοφυλακή υπάγονται στο υπουργείο Εσωτερικών.

Η απόφαση αυτή θα δημοσιευτεί έως αύριο στην εφημερίδα της κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων στην Τουρκία ήταν ανεξάρτητο και ο αρχηγός του υπάγεται στον πρόεδρο, αλλά λογοδοτεί στον πρωθυπουργό.

Παράλληλα, όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία υπάγονται στο εξής στο υπουργείο Υγείας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα A Haber, o Ερντογάν ανακοίνωσε, επίσης, ότι μειώνεται ο αριθμός των χωροφυλάκων, αλλά θα αυξηθεί η δύναμή τους σε οπλισμό. Θα στελεχώνεται από επαγγελματικά στελέχη και όχι από κληρωτούς.

Επίσης, σημείωσε ότι δικηγόροι έχουν αρχίσει να αποσύρουν τις μηνύσεις κατά πολιτών και μελών των κομμάτων της αντιπολίτευσης CHP και MHP.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk