Γιλντιρίμ στους πολίτες: Συνεχίστε τους δημοκρατικούς ελέγχους στις πλατείες

Να συνεχίσουν τους «δημοκρατικούς ελέγχους» στις πλατείες, το βράδυ μετά τις δουλειές τους, κάλεσε τη Δευτέρα τους πολίτες ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας σημείωσε ότι δεν είναι σωστό να ληφθούν βιαστικές αποφάσεις σχετικά με την επαναφορά της θανατικής ποινής, αλλά πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να αγνοήσει τις απαιτήσεις των πολιτών της. Ο Γιλντιρίμ επιμένει στην έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν, λέγοντας ότι η Άγκυρα έχει αποδείξεις για την εμπλοκή του στο αποτυχημένο πραξικόπημα.

Να συνεχίσουν τους «δημοκρατικούς ελέγχους» στις πλατείες, το βράδυ μετά τις δουλειές τους, κάλεσε τη Δευτέρα τους πολίτες ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας σημείωσε ότι δεν είναι σωστό να ληφθούν βιαστικές αποφάσεις σχετικά με την επαναφορά της θανατικής ποινής, αλλά πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να αγνοήσει τις απαιτήσεις των πολιτών της.

Δεν είναι σωστό να λάβουμε βιαστικές αποφάσεις σχετικά με την επαναφορά της θανατικής ποινής, αλλά η Τουρκία δεν μπορεί να αγνοήσει τις απαιτήσεις των πολιτών της, είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ τη Δευτέρα.

Μετά από υπουργικό συμβούλιο τη Δευτέρα, ο Γιλντιρίμ σημείωσε ότι η επαναφορά της θανατικής ποινής θα απαιτούσε συνταγματικές αλλαγές.

Υπενθυμίζεται ότι ανοιχτό ενδεχόμενο για επαναφορά της θανατικής ποινής έχει αφήσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η κυβέρνησή μας θα έχει διαβουλεύσεις (για αυτό το θέμα) με την αντιπολίτευση. Ως κυβέρνησης και πολιτεία γνωρίζουμε αυτό το αίτημα σας. Δεν μπορούμε να το αγνοήσουμε. Στη δημοκρατία ο λαός αποφασίζει» είχε δηλώσει ο Ερντογάν.

Ο Γιλντιρίμ κάλεσε, επίσης, τις ΗΠΑ να προχωρήσουν στην έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα.

«Θα απογοητευτούμε εάν οι (αμερικανοί) φίλοι μας μάς ζητήσουν αποδείξεις, αν και μέλη της δολοφονικής οργάνωσης προσπαθούν να καταστρέψουν μία εκλεγμένη κυβέρνηση υπό τις οδηγίες αυτού του ατόμου» είπε ο τούρκος πρωθυπουργός.

«Σε αυτό το στάδιο θα μπορούσαμε και να μιλάμε και για αμφισβήτηση της φιλίας μας» τόνισε ο Γιλντιρίμ.

O τούρκος πρωθυπουργός είπε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία απομάκρυνσης των δημοσίων υπαλλήλων που σχετίζονται με «την τρομοκρατική οργάνωση που είναι υπεύθυνη» για το παρ’ ολίγον πραξικόπημα.

Είπε ότι συνολικά 7.453 άτομα έχουν συλληφθεί, ανάμεσά τους 6.038 στρατιώτες.

Συνολικά, 208 άτομα σκοτώθηκαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα, ανάμεσά τους 60 αστυνομικοί, 3 στρατιώτες και 145 πολίτες, είπε ο Γιλντιρίμ. Συνολικά, 1.491 είναι οι τραυματίες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk