Οριακά μπροστά ο Τραμπ από την Κλίντον στα γκάλοπ

«Ήρθε η ώρα για ανησυχία;»: Αυτό ρωτά ινστιτούτο που συνθέτει την εικόνα από αριθμό αμερικανικών δημοσκοπήσεων επειδή διαπιστώνει ότι ο Ντόνταλντ Τραμπ εμφανίζεται οριακά -μόλις 0,2 μονάδες- μπροστά από την Κλίντον σε μονομαχία για το Λευκό Οίκο. Την ίδια ώρα ωστόσο, και οι δύο διεκδικητές εμφανίζονται να έχουν τη χαμηλότερη δημοτικότητα υποψηφίων σε σύγκριση με το ξεκίνημα των παλιότερων εκστρατειών για την προεδρία.

«Ήρθε η ώρα για ανησυχία;»: Αυτό ρωτά ινστιτούτο που συνθέτει την εικόνα από αριθμό αμερικανικών δημοσκοπήσεων επειδή διαπιστώνει ότι ο Ντόνταλντ Τραμπ εμφανίζεται οριακά -μόλις 0,2 μονάδες- μπροστά από την Κλίντον σε μονομαχία για το Λευκό Οίκο.

Την ίδια ώρα ωστόσο, και οι δύο διεκδικητές εμφανίζονται να έχουν τη χαμηλότερη δημοτικότητα υποψηφίων σε σύγκριση με το ξεκίνημα των παλιότερων εκστρατειών για την προεδρία.

Το αμερικανικό RealClearPolitics (RCP) συγκεντρώνει και συνθέτει το μέσο όρο δημοσκοπήσεων που μετρούν την απήχηση των διεκδικητών του Λευκού Οίκου.

Στους τελευταίους του υπολογισμούς, η συνολική εικόνα (με σύνθεση πέντε δημοσκοπήσεων μεταξύ 13 και 19 Μαΐου) εμφανίζει τον Ντόναλντ Τραμπ στο 43,4% και την Χίλαρι Κλίντον στο 43,2%.

Η διαφορά είναι μικρή, όμως για πρώτη φορά από την αρχή του χρόνου ο μεγιστάνας πλησιάζει την πρώην ΥΠΕΞ στις δημοσκοπήσεις. Επισήμως και οι δύο δεν είναι ακόμη υποψήφιοι για το Λευκό Οίκο, αλλά διεκδικητές της υποψηφιότητας των δύο κομμάτων -αν και πλέον κάθε άλλο ενδεχόμενο μοιάζει να έχει απομακρυνθεί.

Παράλληλα ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι στη δημοσκόπηση για λογαριασμό των Washignton Post και ABC (μία από τις πέντε που συνυπολογίζονται από το RCP) τα δύο φαβορί εμφανίζονται να έχουν μάλλον χαμηλή δημοτικότητα για διεκδικητές του Λευκού Οίκου.

Συγκεκριμένα, για την Χίλαρι Κλίντον έχουν «πολύ ή μάλλον» θετική γνώμη το 41% των ερωτηθέντων ενώ «πολύ ή μάλλον» αρνητική έχει το 56%.

Ακριβώς τα ίδια είναι στη δημοσκόπηση και τα ποσοστά του Τραμπ, ο οποίος συγκεντρώνει 41% «πολύ ή μάλλον» θετικές γνώμες και 56% «πολύ ή μάλλον» αρνητικές γνώμες.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, πρόκειται σε σύγκριση με τις προηγούμενες αναμετρήσεις για τα χαμηλότερα ποσοστά δημοφιλίας προπορευόμενων υποψηφίων λίγο πριν το ξεκίνημα της «κανονικής» μάχης για το Λευκό Οίκο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk