Μήνυμα κατά της ομοφοβίας από τον Πρόεδρο της Ιταλίας

Λίγες μέρες μετά την ιστορική απόφαση της Βουλής να ψηφίσει το Σύμφωνο Συμβίωσης, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ιταλίας απηύθυνε μήνυμα κατά της ομοφοβίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα. «Η μη αποδοχή της διαφορετικότητας παράγει βία», υπογράμμισε ο Σέρτζιο Ματαρέλα.

Λίγες μέρες μετά την ιστορική απόφαση της Βουλής να ψηφίσει το Σύμφωνο Συμβίωσης, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ιταλίας απηύθυνε μήνυμα κατά της ομοφοβίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα.

«Η μη αποδοχή της διαφορετικότητας παράγει βία», υπογράμμισε ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, σε μήνυμά του για την διεθνή ημέρα κατά της ομοφοβίας και τρανσφοβίας.

«Η ημέρα αυτή προσφέρει την ευκαιρία για να προβληματισθεί, κανείς, σχετικά με τον κεντρικό ρόλο της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και με το δικαίωμα κάθε ατόμου να πορεύεται τον δρόμο της ζωής χωρίς να υποστεί διακρίσεις» προσθέτει.

Ο Ιταλός πρόεδρος, τέλος, ο οποίος προέρχεται από τον κεντρώο, καθολικό χώρο, θέλησε να υπογραμμίσει ότι πρέπει να καταπολεμηθούν και οι διακρίσεις στους χώρους εργασίας, όπως και στις ευρύτερες οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk