Ζεεχόφερ «πυροβολεί» Μέρκελ για την άνοδο και γονάτισμα στην Τουρκία

Την Άνγκελα Μέρκελ και την προσφυγική πολιτική της κατηγορεί για την ενίσχυση-σοκ της ευρωφοβικής AfD ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ. Ο ίδιος παράλληλα τονίζει ότι η μείωση των προσφυγικών ροών δεν είναι επιτυχία της καγκελαρίου και απόρροια της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, αλλά αποτέλεσμα του κλεισίματος της Βαλκανικής Οδού από την ΠΓΔΜ και την Αυστρία.

Την Άνγκελα Μέρκελ και την προσφυγική πολιτική της κατηγορεί για την ενίσχυση-σοκ της ευρωφοβικής AfD ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας και ηγέτης των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ. Ο ίδιος παράλληλα τονίζει ότι η μείωση των προσφυγικών ροών δεν είναι επιτυχία της καγκελαρίου και απόρροια της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, αλλά αποτέλεσμα του κλεισίματος της Βαλκανικής Οδού από την ΠΓΔΜ και την Αυστρία. Στηρίζει δε κλείσιμο και του περάσματος Μπρένερ, ενώ διαμηνύει ότι η ΕΕ δεν μπορεί να εκβιάζεται από τον Ερντογάν.

«Η AfD σε αυτό το μέγεθος είναι προϊόν των τελευταίων μηνών. Τα αίτια βρίσκονται στην λανθασμένη προσφυγική-μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης τον Σεπτέμβριο του 2015 και στην περαιτέρω πορεία» δηλώνει ο Ζεεχόφερ στην εφημερίδα Welt am Sonntag και θέτει ως ορόσημο την 4η Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους, όταν η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι δεν υπάρχει ανώτατο όριο τον αριθμό των προσφύγων που θα δεχθεί η Γερμανία.

Στα μέσα του 2015 η AfD έφθανε το 5%, ενώ τώρα τα ποσοστά της είναι ακόμη και διψήφια και στις ανατολικές περιοχές φθάνουν ακόμη και το 20%, επισημαίνει ο επικεφαλής του «αδελφού» κόμματος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Μέρκελ, ο οποίος έχει στραφεί εδώ και μήνες ανοιχτά εναντίον της .

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο περιορισμός της προσφυγικής ροής δεν είναι επιτυχία της καγκελαρίου: «Έρχονται λιγότεροι αιτούντες άσυλο, διότι η Βαλκανική Οδός έχει σφραγιστεί από την ΠΓΔΜ και την Αυστρία» τονίζει και σημειώνει ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας ακολούθησε.

«Τη δουλειά την έκαναν άλλοι. Επωφελούμαστε αποκλειστικά από τις αποφάσεις της Αυστρίας και των βαλκανικών κρατών», λέει χαρακτηριστικά και δηλώνει έτοιμος να στηρίξει την απειλή της Βιέννης να κλείσει το πέρασμα του Μπρένερ, στα ιταλοαυστριακά σύνορα, ακόμη και με την συνδρομή της βαυαρικής αστυνομίας.

Σε ό,τι αφορά την στάση της Άγκυρας, ο Χορστ Ζεεχόφερ ζητά σκληρή στάση έναντι του Ταγίπ Ερντογάν και προειδοποιεί για τους κινδύνους από την εξάρτηση της Ευρώπης από την Τουρκία «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τον εκβιασμό» τονίζει.

Ερωτώμενος σχετικά με την προαναγγελθείσα προσφυγή της βαυαρικής κυβέρνησης στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο εναντίον της προσφυγικής πολιτικής της Ανγκελα Μέρκελ, Χορστ Ζεεχόφερ εξηγεί ότι για την ώρα παραμένει στο συρτάρι, αλλά θα χρησιμοποιηθεί εφόσον η κατάσταση ξεφύγει και πάλι από τον έλεγχο.
.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk