Τα συντρίμμια σε Μαυρίκιο-Ν.Αφρική είναι «σχεδόν σίγουρα» της πτήσης MH370

Η Μαλαισία θεωρεί πως δύο νέα κομμάτια που βρέθηκαν στις ακτές της Νοτίου Αφρικής και νησιού ανοικτά του Μαυρίτιου προέρχονται «σχεδόν σίγουρα» από το άφαντο Boeing της Malaysian Airlines. Αν έχει βάση η βεβαιότητα της Κουάλα Λουμπούρ, θα έχουν εντοπιστεί συνολικά πέντε θραύσματα του αεροσκάφους που είχε εξαφανιστεί χωρίς ίχνος το Μάρτιο του 2014.

Άλλα δύο τμήματα από τα συντρίμμια αεροσκάφους, τα οποία ξεβράστηκαν στη Νότιο Αφρική και τον Μαυρίκιο, επιβεβαιώθηκε ότι ανήκουν «σχεδόν σίγουρα» στην πτήση MH370 της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 2014, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Αυστραλιανό Γραφείο Ασφάλειας Μεταφορών (ATSB).

Στην τελευταία ενημέρωση της έκθεσής τους για τα συντρίμμια, οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα δύο τμήματα, τα οποία βρέθηκαν στις 22 και στις 30 Μαρτίου φέτος, είναι τα πιο πρόσφατα ευρήματα που έχουν και πιστεύεται ότι ανήκουν στην πτήση ΜΗ370 που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου του 2014.

Η ανακοίνωση έπεται της επιβεβαίωσης τον περασμένο μήνα ότι άλλα δύο τμήματα συντριμμιών (τα οποία ονομάστηκαν Τμήμα Νο. 1 και Τμήμα Νο. 2) ανήκουν στην πτήση αυτή, μετά τα συντρίμμια που είχαν ξεβραστεί στην Ρεϊνιόν πέρυσι.

Το ένα από τα πιο πρόσφατα συντρίμμια που βρέθηκαν, το οποίο ονομάστηκε Τμήμα Νο. 3, προέρχεται από κάλυμμα κινητήρα αεροσκάφους Rolls-Royce, ίδιο με αυτά που χρησιμοποιούνται από την Malaysia Airlines στα αεροπλάνα της Boeing 777, όπως ήταν αυτό που εξαφανίστηκε.

Οι ερευνητές δηλώνουν ότι το λογότυπο της Rolls-Royce στο τμήμα αυτό συντριμμιών που βρέθηκε στη Νότιο Αφρική είναι συμβατό με αυτό που χρησιμοποιούν οι Malaysia Airlines.

Αν και μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι το κομμάτι αυτό προέρχεται από ένα Boeing 777 και «σχεδόν σίγουρα» από την πτήση MH370, οι ερευνητές δεν μπορούσαν να αποφανθούν αν προέρχεται από την αριστερή ή τη δεξιά μηχανή.

Το Τμήμα Νο. 4, το οποίο βρέθηκε στη νήσο Ροντρίγκες του Μαυρίκιου, είναι ένα διακοσμητικό laminate της εσωτερικής επένδυσης της κύριας καμπίνας και προσδιορίστηκε ότι προέρχεται από την μπροστινή, δεξιά πόρτα του αεροσκάφους της Malaysia Airlines.

Στην τελευταία ενημέρωση της έκθεσης για τα συντρίμμια, το ATSB σημειώνει ότι και τα δύο αυτά τμήματα ανήκουν στο αεροπλάνο που εξαφανίστηκε με 239 επιβάτες και πλήρωμα ενώ εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ-Πεκίνο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk