Νέα Ζηλανδία: Μακριά από τη… «Μόρντορ» γιατί μπορεί να εκραγεί

Το ηφαίστειο Ρουαπεχού στη Νέα Ζηλανδία είναι μεταξύ των αγαπημένων προορισμών των ορειβατών που ταξιδεύουν στη νησιωτική χώρα και έχει πλέον, αναπόφευκτα, το «παρατσούκλι» Μόρντορ επειδή ήταν το σκηνικό στην τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. Οι επιστήμονες της χώρας όμως διαπιστώνουν «κινητικότητα» και, φοβούμενοι πως μπορεί ο… Σάουρον μπορεί να ξυπνάει, εξέδωσαν προειδοποίηση και ανέβασαν το επίπεδο συναγερμού.

Το ηφαίστειο Ρουαπεχού στη Νέα Ζηλανδία είναι μεταξύ των αγαπημένων προορισμών των ορειβατών που ταξιδεύουν στη νησιωτική χώρα και έχει πλέον, αναπόφευκτα, το «παρατσούκλι» Μόρντορ επειδή ήταν το σκηνικό στην τριλογία του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Οι επιστήμονες της χώρας όμως διαπιστώνουν «κινητικότητα» και, φοβούμενοι πως μπορεί ο… Σάουρον μπορεί να ξυπνάει, εξέδωσαν προειδοποίηση και ανέβασαν το επίπεδο συναγερμού.

Η αρμόδια υπηρεσία GNS ανέβασε από «μέτριο» σε «ενισχυμένη ανησυχία» το επίπεδο για το Ρουαπεχού επειδή η θερμοκρασία στη «λίμνη» έχει αυξηθεί σε 46 βαθμούς Κελσίου από 25.

«Πρόσφατες επισκέψεις στο ηφαίστειο έχουν επιβεβαιώσει την αύξηση ηφαιστειακών αερίων» σημειώνει επίσης η GNS σχετικά με τις ενδείξεις πως το Ρουαπεχού ξυπνάει.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk