Σουλτς σε Ερντογάν για τη βίζα: Πρώτα οι όροι, μετά ψηφίζουμε

Με καθυστέρηση στην κύρωση της απελευθέρωσης της βίζα για τους κατόχους τουρκικού διαβατηρίου απειλεί ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς, διαμηνύοντας στην Άγκυρα πως οι Βρυξέλλες θα πουν το τελικό «ναι» μόνο αφού τηρούνται οι όροι. Η Τουρκία «σαφώς δεν έχει ακόμη εκπληρώσει τις προϋποθέσεις» τονίζει ο Σουλτς, αμφιβάλλοντας για το κατά πόσο αυτό μπορεί να έχει γίνει μέχρι τον Ιούλιο.

Με καθυστέρηση στην κύρωση της απελευθέρωσης της βίζα για τους κατόχους τουρκικού διαβατηρίου απειλεί ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς, διαμηνύοντας στην Άγκυρα πως οι Βρυξέλλες θα πουν το τελικό «ναι» μόνο αφού τηρούνται οι όροι.

Η Τουρκία «σαφώς δεν έχει ακόμη εκπληρώσει τις προϋποθέσεις» τονίζει ο Σουλτς, αμφιβάλλοντας για το κατά πόσο αυτό μπορεί να έχει γίνει μέχρι τον Ιούλιο.

«Αδύνατες» οι αλλαγές στον αντιτρομοκρατικό, λέει η Άγκυρα στην ΕΕ για τη βίζα

Ο τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Βολκάν Μποζκίρ απέρριψε το ενδεχόμενο αλλαγών στην τουρκική αντιτρομοκρατική νομοθεσία, κάτι που (ενδεικτικά) η Ευρωβουλή θέτει ως όρο για την άρση της βίζα για τους τούρκους υπηκόους.

Ο τούρκος υπουργός είπε πως «είναι αδύνατο να γίνουν αλλαγές», υποστηρίζοντας πως ο υφιστάμενος νόμος «ουσιαστικά καλύπτει τα ευρωπαϊκά κριτήρια».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk