Ανώτατο Δικαστήριο: Όχι στο αίτημα Ρουσέφ να σταματήσει η αποπομπή

Το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Βραζιλίας απέρριψε την Τετάρτη την προσφυγή που είχε υποβάλει η κυβέρνηση κατά της διαδικασίας αποπομπής της προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ, την ώρα που στη Γερουσία πραγματοποιείται συζήτηση για το θέμα. Αργά το βράδυ της Τετάρτης η Γερουσία αναμένεται να ψηφίσει για την παραπομπή της προέδρου της χώρας σε δίκη για την παραποίηση δημοσιονομικών στοιχείων.

Το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Βραζιλίας απέρριψε την Τετάρτη την προσφυγή που είχε υποβάλει η κυβέρνηση κατά της διαδικασίας αποπομπής της προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ, την ώρα που στη Γερουσία πραγματοποιείται συζήτηση για το θέμα.

Εκπρόσωπος του Ανωτάτου Δικαστηρίου είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο δικαστής Τεορί Ζαβάσκι «απέρριψε το αίτημα αναστολής της διαδικασίας» που έχει κινηθεί σε βάρος της Ρουσέφ.

Αργά το βράδυ της Τετάρτης η Γερουσία αναμένεται να ψηφίσει για την παραπομπή της προέδρου της χώρας σε δίκη για την παραποίηση δημοσιονομικών στοιχείων.

Αν οι αντίπαλοι της Ρουσέφ εξασφαλίσουν απλή πλειοψηφία στη Γερουσία, που αποτελείται από 81 μέλη, τότε η θητεία της Ρουσέφ θα ανασταλεί για μέχρι έξι μήνες, όσο διάστημα θα διαρκέσει η δίκη, τερματίζοντας 13 χρόνια διακυβέρνησης από το Κόμμα των Εργαζομένων (ΡΤ).

Η πλειοψηφία έχει δηλώσει ότι θα ψηφίσει υπέρ της αποπομπής, οπότε η πρόεδρος θα πρέπει να αποχωρήσει άμεσα από το Πλανάλτο.

Ο πρόεδρος του Σώματος Ρενάν Καλιέιρος προειδοποίησε πως η διαδικασία θα είναι «μακρά και τραυματική».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ο πίνακας που «γέρνει» Ο Γκαλάτσι-Γκαλάτσι φρόντισε να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη γύρω από τα νέα, υπερσύγχρονα συστήματα που κρατούν ανέπαφα τα έργα τέχνης,... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk