Σε σεξουαλικό σκάνδαλο εμπλέκεται ο αντιπρόεδρος της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης

Η γαλλική Δικαιοσύνη ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας για τις κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις και παρενοχλήσεις που έχουν διατυπώσει πολλές γυναίκες σε βάρος του Γάλλου οικολόγου βουλευτή και τέως πλέον αντιπροέδρου της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης Ντενί Μποπέν. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.

Η γαλλική Δικαιοσύνη ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας για τις κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις και παρενοχλήσεις που έχουν διατυπώσει πολλές γυναίκες σε βάρος του Γάλλου οικολόγου βουλευτή Ντενί Μποπέν.

«Η έρευνα θα επιμείνει στη συγκέντρωση μαρτυριών των φερόμενων θυμάτων που μίλησαν στα μέσα ενημέρωσης, στην επαλήθευση των ημερομηνιών και των τόπων της διάπραξης των γεγονότων και στην ακρόαση κάθε χρήσιμου μάρτυρα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εισαγγελία του Παρισιού.

Μέχρι τώρα «δεν έχει κατατεθεί καμία μήνυση σε σχέση με αυτά τα γεγονότα», διευκρινίζει η Εισαγγελία σχετικά με τις κατηγορίες για «σεξουαλικές επιθέσεις, σεξουαλικές παρενοχλήσεις, κακόβουλες τηλεφωνικές κλήσεις».

Εξαιτίας του σκανδάλου ο 53χρονος Ντενί Μποπέν, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες, παραιτήθηκε τη Δευτέρα από το αξίωμα του αντιπροέδρου της Εθνοσυνέλευσης.

«Ενημερώθηκε» για την έναρξη της έρευνας και «θα συνεργαστεί, εννοείται, με τους θεσμούς και την εισαγγελία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο δικηγόρος του Εμανουέλ Πιερά.

Την ίδια στιγμή, ο Μποπέν ανακοίνωσε την υποβολή μήνυσης για δυσφήμηση εναντίον των δημοσιογράφων και των μέσων ενημέρωσης που δημοσίευσαν πρώτα τις κατηγορίες σε βάρος του, της ιστοσελίδας Mediapart και του ραδιοφωνικού σταθμού France Inter.

Η σύζυγός του, η υπουργός Κατοικίας Εμανουέλ Κος, δήλωσε, πριν από την ανακοίνωση της Εισαγγελίας, ότι επαφίεται στη δικαιοσύνη να ξεκαθαρίσει αυτή την κατάσταση. «Το αν αυτά τα γεγονότα επαληθευθούν η αν αυτά τα γεγονότα δεν επαληθευθούν, πρέπει να διευθετηθεί από τη Δικαιοσύνη» ανέφερε.

Τουλάχιστον οκτώ γυναίκες, από τις οποίες οι τέσσερις είναι αιρετές αξιωματούχοι, κατήγγειλαν στα μέσα ενημέρωσης τη συμπεριφορά του Ντενί Μποπέν. Μία από αυτές, η Σαντρίν Ρουσό, εκπρόσωπος του οικολογικού κόμματος EELV, δήλωσε πως το 2011 ο Ντενί Μποπέν την κόλλησε στον τοίχο για να τη φιλήσει πιάνοντας το στήθος της. Άλλες έκαναν λόγο για σχεδόν καθημερινά SMS σεξουαλικού περιεχομένου, κυρίως το 2011, το 2012 και το 2013.

Στη Γαλλία η παραγραφή ισχύει τρία χρόνια μετά τη διάπραξη αδικημάτων, όπως οι σεξουαλικές επιθέσεις και η σεξουαλική παρενόχληση.

Η Σαντρίν Ρουσό απηύθυνε «έκκληση» για μαρτυρίες σχετικά με αδικήματα που δεν έχουν παραγραφεί. «Αν υπάρχουν γυναίκες, ας μην διστάζουν, θα είμαστε εκεί για υποστήριξη, εμείς για τις οποίες τα γεγονότα έχουν παραγραφεί» είπε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk