Ο πρόεδρος της Κάτω Βουλής «παγώνει» την παραπομπή της Ρούσεφ

Ο εκτελών χρέη προέδρου της Κάτω Βουλής της Βραζιλίας ακύρωσε την διαδικασία παραπομπής της προέδρου της χώρας, Ντίλμα Ρούσεφ και ζήτησε να διεξαχθεί νέα ψηφοφορία.

Ο εκτελών χρέη προέδρου της Κάτω Βουλής της Βραζιλίας ακύρωσε την διαδικασία παραπομπής της προέδρου της χώρας, Ντίλμα Ρούσεφ και ζήτησε να διεξαχθεί νέα ψηφοφορία.

Ο Βαλντίρ Μαράνιο, ο οποίος ανέλαβε χρέη προέδρου της Κάτω Βουλής την προηγούμενη εβδομάδα, είπε ότι υπήρχαν διαδικαστικά σφάλματα στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου.

Σημειώνεται ότι στην ψηφοφορία αυτή είχε αποφασιστεί η παραπομπή της Ντίλμα Ρούσεφ, λόγω κατηγοριών που αντιμετωπίζει για παραβίαση των νόμων του προϋπολογισμού της χώρας, προκειμένου να στηρίξει οικονομικά την επανεκλογή της, το 2014.

Μετά την απόφαση της Κάτω Βουλής, η υπόθεση πέρασε στην Γερουσία, όπου επιτροπή πρότεινε παραπομπή της Ρούσεφ στη Δικαιοσύνη.

Σε ανακοίνωση Τύπου, ο Μαράνιο είπε ότι η διαδικασία παραπομπής πρέπει να επιστρέψει από τη Γερουσία στην Κάτω Βουλή, προκειμένου αυτή να ψηφίσει ξανά.

Η ίδια η πρόεδρος σημειώνει ότι δεν είναι γνωστές οι συνέπειες της απόφασης και τονίζει ότι δεν είχε επίσημη ενημέρωση για την απόφαση.

Επίσης, δεν είναι γνωστό εάν η απόφαση θα ανατραπεί από το Ανώτατο Δικαστήριο, τη Γερουσία ή την πλειοψηφία στην Κάτω Βουλή. Επίσης, δεν είναι γνωστό εάν η Γερουσία θα προχωρήσει στην ψηφοφορία για αποπομπή της Ρούσεφ.

Πτώση σημείωσαν οι αγορές στην Βραζιλία μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση.

Πριν από λίγες ημέρες, η πρόεδρος της Βραζιλίας είχε πει στο ΒΒC ότι θα δώσει σκληρή μάχη και σημείωσε ότι είναι «αθώο θύμα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk